krpan in druščina postani član

Naslov teme: REGISTRACIJA V POSEBNO UNIJSKO UREDITEV VEM (OSS)

2504  28.07.2023 - 07:38h / DDV / Avtor: Jože / 394 / 1

Spoštovani, ali je obvezna vključitev v REGISTRACIJA V POSEBNO UNIJSKO UREDITEV VEM (OSS) . Namreč izdajam račune fizičnim osebam iz tujine za provizijo pri nakupu nepremičlnin v Sloveniji. Hvala za odgovor in pomoč. lp

Uredništvo - 28.07.2023 - 07:52

Ne, zaradi teh storitev se ne vključujete v posebno ureditev. Če opravljate storitve posredovanja pri nakupu nepremičnine, ki leži v Sloveniji, potem je kraj opravljanja storitev v Sloveniji skladno z določilom 27. člena ZDDV-1. Če ste zavezanec za DDV, potem obračunate DDV v Sloveniji za opravljeno storitev posredovanja.


27. člen
(storitve v zvezi z nepremičninami)
Kraj opravljanja storitev v zvezi z nepremičninami, vključno s storitvami strokovnjakov in nepremičninskih posrednikov, nastanitvijo v hotelih ali podobnih nastanitvenih obratih, vključno z nastanitvijo v počitniških domovih, počitniških kampih ali na prostorih, namenjenih kampiranju, dodeljevanjem pravic do uporabe nepremičnin in storitvami za pripravo in koordinacijo gradbenih del, kot so storitve arhitektov in podjetij, ki zagotavljajo nadzor na kraju samem, je kraj, kjer se nepremičnina nahaja.

"Popolna davčna rešitev" - že 20 let
https://www.superdavki.com/home