krpan in druščina postani član

Naslov teme: podejtje v stečaj

2417  13.07.2023 - 09:04h / Ostalo / Avtor: servis / 513 / 6

Takole: imam s.p. - en majhen rač. servis in v taki situaciji še nisem bila. Ena stranka bo šla v stečaj. Že tako ali tako so mi dolžni za zadnje tri mesece. Kako pa naprej? Kaj je moja dolžnost (če sploh kaj), ko so v stečaju? Pa iz česa bom plačana, če bom še naprej delala?

Hmm - 13.07.2023 - 09:57

Odvisno kaj imate v pogodbi. Načeloma bi morali kot računovodja predvideti možnost stečaja....

Meri - 13.07.2023 - 10:14

Svoje terjatve prijavite v stečajno maso. Če boste še delali naprej, je pa odvisno od stečajnega upravitelja. Vas bo on kontaktiral. 

kk - 13.07.2023 - 13:25

Stečajni upravitelj zahteva bilance oziroma vsaj izpis po kontih na dan pred začetkom stečaja, odprte postavke, seznam osnovnih sredstev, mogoče še kaj drugega, odvisno 
Plačano je samo v primeru, da je stečajna masa dovolj velika za poplačilo vseh obveznosti. Obvezno prijavite svojo terjatev!
Ste mu pa dolžni poslat, ne glede na deljena mnenja tu na forumu. Podpisali ste pogodbo in jo morate izpolniti. 

ALJA - 13.07.2023 - 16:44

Vso dokumentacijo, ki jo imate v fizični obliki, predajte stečajnemu upravitelju, tudi za tekoče leto. Izpisi iz GK in bilance, če jih boste oddali,  so stečajnemu upravitelju samo v pomoč, kje in kaj iskati, niste pa nič dolžni oddati.. On mora sam pripraviti bilance do datuma uvedbe stečaja, sam mora pridobiti ustrezne izpise iz AJPES, FURS in Banke Slovenije, oz. poslovnih bank, sam mora popisati osnovna sredstva,... Svoje terjatve obvezno prijavite v stečajno maso iz tega boste poplačana. In nič več ne delajte, niste več dolžna.

B - 14.07.2023 - 07:18

Vse kar bo zahteval stečajni upravitelj naj izstavi naročilnico. To so običajno ljudje, ki znajo izkoristiti rač. servis in jim samo nalagati delo brez plačila. Bodite pozorni.

majaa - 14.07.2023 - 08:07

Dokumentacijo (fizično in izpise) morate predati upravitelju, kot je napisala Alja. Urejena dokumentacija in pravilni izpisi so podlaga za pravilen preizkus in priznanje terjatev upnikov in ne nazadnje tudi pravilno tretirano premoženje - od vsega tega je namreč odvisna stečajna masa. Če se s tem srečujete prvič si lahko preberete 291. do 293. člen ZFPPIPP, da ne kopiram sem. Meni je bilo v veliko pomoč, ko sem prijavljala. Tudi za prijavo svoje terjatve, na kak način in kaj mora vsebovati - 60. člen ZFPPIPP in svoji prijavi obvezno priložiti dokaze (kopije računov), če ne - bo vaša terjatev prerekana.