krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kakšno pa je vaše mnenje o dejavnosti računovodstva?

2003  21.05.2023 - 20:44h / Ostalo / Avtor: joly / 945 / 9

Kakšno pa je vaše mnenje o dejavnosti računovodstva?

Zakaj sprašujem?
Ker vztrajam že 23 let in razmišljam, da bi zakljulila kariero samostojne računovodkinje.
Ne vem, ali sem samo jaz tako razočarana, ali je tudi mnenje ostalih, da je v panogi zadnjih 10 let iz leta v leto slabše?

Qaaaa - 22.05.2023 - 04:59

Jaz grem tudi v pokoj drugo leto.se veselim.dost mam

MAŠA - 22.05.2023 - 05:02

Ta dejavnost ima zelo malo podpore z vseh strani... in res manjka nekdo, ki bi zastopal naše interese...npr. zveza računovodij... premalo se zavzemajo za nas... mi moramo poznati vsa področja...smo od računovodij do pravnikov... pa tudi kadrovniki, psihologi... 
res pa je, da največkrat sami sebi kopljemo jamo in dovoljujemo  "izkoriščanje" z izgovorom, da se borimo za obstoj in stranke...
Bi bilo lažje, če bi se zbornica rač.servisov bolj vključevala v politiko in zastopala naše interese...

SIM - 22.05.2023 - 05:26

Moje mnenje je, da se v prvi vrsti mi premalo cenimo. Da odgovorne inštitucije ne naredijo dosti, je jasno, ampak lepo vas prosim, dokler med nami vztrajajo takšni, ki imajo dumping cene, mizerne cene, bo stanje takšno, kot je. Če bi se vsi računovodje cenili, si postavili ceno in delali po normalnih cenah, bi za isti denar kot ga imajo sedaj, delali dosti manj. Ampak na žalost jim to ni jasno. In potem tisti, ki se cenimo, potegnemo ta kratko. 

B - 22.05.2023 - 07:02

So servisi, ki močno bpogatijo in znajo tudi zaračunati svojo storitev. Ste pa mnogi, ki delate za bagatelo in se močno naprezate zadovoliti stranko, zatpo ste ji na voljo petek in svetek in to vse za dobre odnose, ki pa ne zadostijo za normalno življenje in sledenje spreminjajoči zakonodaji. Torej znanje je potrebno spraviti na ustrezni nivo in delati samo profesionalno brez sentimentalnosti.

pika - 22.05.2023 - 11:33

I feel you.
V zadnjih 2 letih prevečkrat razmišljala enako.

Milenca - 23.05.2023 - 09:11

Pa saj vidite, da nas država neprestano še dodatno obremenjuje preko e davkov , ker zdaj gredo vsa obvestila preko e davkov, nič več po pošti in smo mi dolžni obveščati stranke o prispeli pošti, če imaš veliko strank, potem lahko cel dan dežuraš po e davkih, kaj je novega,poleg tega nam nalagajo nove in nove statistične obrazce preko Ajpesa, poročanja o raznoraznih zadevah, smeti energija....., ni da ni in vse to je se razume, delo računovodje, ki ima itak čas in za enako plačo. Stranke pa za večino obveznih poročanj se slišale niso in ne vedo, če zaračunaš, pa se piz...o, kaj se gremo:(. Pa da ne govorim še o vsem drugem, kadrovskih zadevah,plačah in neprestanih spremembah zakonov, pavilnikov,..... Tudi jaz nameravam konec leta "pobegniti" iz tega ...., da ne rečem kaj!!!!!Dosti je bilo!!

Ella - 23.05.2023 - 12:08

Moja znanka je dolgo iskla službo, potem pa so ji ponudili pogodbeno delo. Torej naj odpre s.p. in dela samo za enega naročnika.
Pogodbeni znesek je bil zelo nizek, so pa tudi povedali kakšne stroške bo imela. Med drugim tudi računovodstvo, ki je 20€ mesečno.
Jaz za ta znesek ne morem delat, čeprav je treba res izstavit samo en račun, pripravit prispevke, poknjižit nekaj prejetih računov
in izvesti in poknjižiti plačilni promet, pa seveda obračunati potne naloge. Ampak ni bilo nobenega problema dobiti računovodstvo za 20€. 
 

SIM - 23.05.2023 - 12:39

Kar naj delajo za 20,00 EUR, potem pa se taki konec leta bunijo na forumu, kako dneve in noči delajo, da podelajo vse stranke. Pa rok za bilance bi moral bit nevem kdaj. Seveda, če imaš 1.500 strank, zato da si sploh lahko plačaš prispevke. Na koncu ti pa za kavo in tortico ne ostane. Kdo je tu nor?

Sabina V - 24.05.2023 - 06:45

Za 20 Eur te frizer še pogleda ne, pri mehaniku pa bolje da na parking ne zapelješ ker bo samo za to plačal več koz 20 Eur
Pa razmislimo, in oni imajo 3 letno šolo mi pa večina fakulteto. Samo oni se cenijo, znajo se prodati, mi pa pač ne. 
Ko sem jaz odpirala svoj s.p. sem najbolj to pogrešala, mojo samozavest pri prodaji, moje prodajne skilse, računovodstvo mi ne dela težave.