krpan in druščina postani član

Naslov teme: Sodni sklep

1791  24.04.2023 - 16:37h / Ostalo / Avtor: Yuna / 714 / 1

Spoštovani g. Sim. Nekaj časa nazaj ste omenili, da ste imeli podoben problem
Lepo prosim za vašo pomoč. Za leto 2019 in 2020 moramo izplačati odpravnino, neizkoriščen dopust in regres. Vsi zneski so v bruto
in neto. Če vnesem bruto znesek v REK mi ne izračuna enakega neto zneska, če neto pa je različen bruto Kako ste to rešili?
Poskusila sem vse možnosti.

SIM - 25.04.2023 - 05:23

Pozdravljeni Yuna! Ja, sem pred časom imel izplačilo po sodni odločbi. Moram priznati, da se ne spomnim ravno, kako je bilo z neto in bruto zneski, vem pa, da je bila takrat razlika med tem, kar je izračunal sodni izvedenec in tem, kar mi je izračunal REK obrazec. Sicer razlike niso bile tako velike, ampak so pa nekatere stvari s strani sodnega izvedenca bile napačno izračunane. Takrat sem kontaktiral tožilca in mu pojasnil situacijo in njegov odgovor je bil, da morajo bivši zaposleni na TRR dobiti izplačano toliko, kot je v sodbi napisano. In od tega morajo biti plačani davki in prispevki. V smislu, da njih ne zanima nič drugega kot to, da ljudje na račune dobijo toliko denarja, kot morajo. Ne vem sicer, kako imate vi napisano sodbo in kako je s strani izvedenca izračunano, ampak po moji logiki, kot je bilo meni rečeno, bi se jaz držal neto zneskov. Torej ljudje morajo toliko in toliko dobiti na TRR. To obrutite in plačajte prispevke in dohodnino, ki jo izračunate po povprečni stopnji.
Drugače pa sočustvujem z vami, to je toliko enega dela in živcev, pa na koncu itak nisi ziher, če si prav naredil. Meni še program ni znal tega narediti, tako da sem za vse ljudi, pa jih je bilo ene 10 ziher, pa za 10 let nazaj, vse REK-e kucal na roke.