krpan in druščina postani član

Naslov teme: Hvala vsem klepetuljam in klepetalcem

1589  01.04.2023 - 19:37h / Ostalo / Avtor: F.r.a.n.j.a. / 874 / 7

No, pa se je končal najbolj  turbolentni mesec v letu, za ene manj, za druge bolj stresno, eni bolj,  ter drugi, glede na  vprašanja, manj pripravljeni na izdelavo letnih poročil in davčnega obračuna. Tudi jaz sem po prebiranju zastavljenih vprašanj, predvsem pa odgovorov, razrešila kakšno dilemo. Hvala predvsem Simbi, Hmm, Beti, XY, Uredništvu,... ki ste svoje neprecenljivo znanje delili z nami in s svojimi strovnimi odgovori bili v pomoč mnogim na portalu. 
Čeprav delo ne počaka, roki se kar vrstijo, se malo ustavimo, spočijmo in napolnimo baterije. Tudi mi smo samo ljudje.
Lep pozdrav vsem, še vedno vaša (tako sem se odločila) Franja  

Sandra - 02.04.2023 - 07:40

Hvala Franja za vse Vaše  odgovore..Žal se trudim še z zadnjo bilanco(še računalnik mi je "crknil",),Sem se dogovorila z Ajpesom in Fursom,,da lahko oddam do 03/04/2022 do 08.00.
Že 3 leta sem v penziji,pa še vedno nekaj delam,čeprav ne zaradi denarja.
Bom pa z veseljem prebirala forum.
Hvala in srečno.  
 

F.r.a.n.j.a. - 02.04.2023 - 13:44

Sandra, ne vem, zakaj še tako vztrajamo, mi "penzionisti" ? Nekatere-i ne moremo  in ne moremo prenehati, predanost delu, ki ga opravljamo  nas  verjetno bogati. Med strankami je kar nastala panika, ko sem lani omenila, da bom pa počasi zaključila. Nekateri so to vzeli resno in zamenjali računovodske servise, drugi izjavljajo naj še "potegnem", da se oni upokojijo, mlajši pa rečejo:" Ja kaj boste pa potem delala" ?  Ko pa se pogovarjamo o letih, priznam, da ne razmišljam  o njih in  kar pozabljam, da bom drugo leto že dopolnila polovico osmega desetletja. Seveda , moja zlata  zaposlena mi olajša delo, vendar v ključnih temah sem še vedno jaz glavna. Ugotavljam, da nekaterim  mlajšim "ne diši" preveč prebiranje strokovne literature in zakonodaje. Pa je potrebno, čeprav ti vzame ogromno časa. Kot članica OZS imam mnogo seminarjev brezplačnih, ki jih s pridom izkoriščam, Tudi na "eminentno" revijo sem že 33 let naročena, čeprav se vsi ne strinjajo.
Malo sem se razpisala, prosto po Prešernu, jutri pa je nov dan, poln delovnih  obveznosti.
Sandra, vam pa želim, da uspešno zaključite delo.
Pozdrav in lepo nedeljo.

TITA2 - 02.04.2023 - 08:54

Bravo draga moja Franja, čestitam generacijo moja...tudi jaz se od srca zahvaljujem vsem klepetuljam in klepetalcem in le tako prijazno in spoštljivo naprej. V razumevanju in slogi je moč. Za oddih je le bore malo časa, pa vendar gremo naprej !!! 
Prisrčen pozdrav vsem in polno energije za naprej. 
Vaša TITA2

Matej - 02.04.2023 - 08:59

Tudi jaz se pridružujem zahvali vsem ,ki delite nasvete ,hvala vam in uredništvu za marsikateri  nasvet.

Mia - 03.04.2023 - 04:18

Franja vse moje spoštovanje, da še vedno migate v tem našem poslu. Čeprav imam jaz to delo res rada in bi težko našla karkoli, kaj bi raje počela v poklicu, pa komaj čakam še teh dolgih 10 let, da dočakam penzijo. Delo ni lahko, leta stresa, pritiska, vsakojakih strank, prebiranje dolgočasne, zapletene in včasih nikomur razumljive zakonodaje ti da nujo, da bi zaključil že danes... Želim si, da mi bo zdravje služilo, da bom lahko v penziji brez nekih pritiskov počela še nekaj, za kar danes nimam časa.... In da bom spala celo noč, brez da bi se v paniki zbujala, če sem knjižila prav, če sem kaj pozabila... Ja, naše delo je razgibano, tudi zanimivo, ampak pusti posledice..
Pa privoščite si danes vsaj en zaslužen dan brez pritiskov, vsi forumaši... :) 
 

SISSY - 03.04.2023 - 06:51

Pozdravljeni,
tudi jaz se vam zahvaljujem za vse odogovore.

 

mimica - 03.04.2023 - 09:44

Ojla, še z moje strani. Deset dni pred bilanco sem bila popolnoma OFF. Nepotrjena korona s posledicami atipične pljučnice, me je vrgla v posteljo. Kljub temu, bilance so bile pripravljene in oddane v roku, dve stranki pa sta poskrbeli da smo dokumente prejeli 30.03. kar je bilo zelo nesramno od njih ( vem, da bodo prebrali tole, saj berejo davkoplačevalce ..).
Pravijo konec dober , vse dobro. Glede zamudnikov smo same krive, ker smo jih tako navadili, zato so kar štirje dobilo šut karto.
Tako, niso bili dovolj lepi, da bi ostali med nami :) :) 
Ko bi lahko zamenjala še šefa, bi bilo OK, no o tem naslednjič. Tudi o tem kako sem pozdravila korono :)
Bodite mi zdravi, nekaj klepetulj pogrešam, čeprav sem bila zelo malo na tem forumu sem opazila, da jih ni. 
Mimi ma vas rada <3
lp, mimica