krpan in druščina postani član

Naslov teme: Zahteve za pisarno

1081  03.03.2023 - 12:27h / Ostalo / Avtor: Jess / 679 / 3

Zdravo!

Na kratko... Imam svoj poslovni prostor, uporabno dovoljenje. Odprla sem sp., delo računalniško, oblikovanje, malo obiskov  strank, sama brez zaposlenih. Če bi delala od doma, se ne bi toliko sekirala, sedaj pa še sama ne vem kaj po zakonu moram imeti in kaj ne.

Lovim se, ker na netu ne najdem točnih podatkov kakšne so zahteve, da ne bi imela nevšečnosti ob obisku inšpekcije:
- kaj mora pisati na vhodu v prostor? naziv + sp, delovni čas (bo po dogovoru), ali nič nujno? Za stranke seveda, ampak zanima me kaj zahteva inšpektor?
- kakšne tehnične zahteve so, gasilni aparat/prva pomoč, moram skrbeti za označevanje čistil (za vzdrževanje prostora)?
- je še kaj na kar moram biti pozorna? Na zasilno luč me je opozoril električar, sanitarije imam svoje, ostalo pa ne vem...
- rabim imet požarno varnostni načrt in opravljeno prvo pomoč, ali ni nujno? Stavba ima svoj požarnovarnostni načrt, ne vem če rabim še svojega v tej mali pisarnici?
- moram delati varnost pri delu ali ni nujno?
- moram imeti opravljen zdravniški pregled za delo ali ni nujno?
- so še vedno obvezna razkužila na vhodu v prostor?

Bolj ko berem pravilnike in minimalne pogoje, bolj se nanašajo na delodajalce in zaposlene, pri čemer samostojni podjetnik, ki nima zaposlenih ni napisan oz. je na posameznih straneh (data ipd) navedeno kot da je opcija, rada bi vedela kje so navedene te zahteve, da ne bom v prekršku. 

Vsaka dodatna informacija bo koristna. Hvala in lp, Jess

 

B - 04.03.2023 - 10:02

Vi imate vlogo delodajalca. V kolikor povprašate za pogoje na Obrtni zbornici ( v kolikor ste član) boste dobili popolno informacijo. Lahko pa povprašate varnostnega inž., ki bo vam vse pojasnil in po potrebi tudi uredil. Zadeva je enostavna.

Jess - 04.03.2023 - 18:30

O 'B' hvala za super odgovor, no ze ta definicija da sem kljub sp. vseeno delodajalec (sebi) je v pomoc! Imate morda kaksno priporocilo, za obmocje Lj., na katerega prijaznega in strokovnega varnostnega inzenirja se lahko obrnem? Kdorkoli seveda dobrodosel z odgovorom!! Hvala ☺️ 

Pika - 23.05.2023 - 11:50

Pokličite v Komplast , Brezovica, tam vam bodo najbrž lahko pomagali