krpan in druščina postani član

Naslov teme: Rok za predložitev davčnih obračunov

798  16.02.2023 - 13:02h / Ostalo / Avtor: marta / 801 / 0

"ZRS je Ministrstvu za finance poslala predlog, da se rok za plačilo razlike med plačano akontacijo oz. predhodno akontacijo in izračunanim davkom oz. akontacijo tako za DDPO kot tudi za DDD postavi na fiksen datum, tj. na 30. 4.
Na ZRS ugotavljamo, da ogromno davčnih zavezancev, tako pravnih kot tudi fizičnih oseb, ki opravljajo dejavnost, kljub temu, da imajo letna poročila oz. računovodske izkaze in davčne obračune DDPO oz. DDD že pripravljene, slednjih ne želijo oddati pred rokom za oddajo, tj. pred 31. 3., ker jim na podlagi zgodnejše oddaje davčnega obračuna sledi tudi zgodnejše plačilo poračuna davka. Prepričani smo, da bi zavezanci za davek začeli oddajati davčne obračune takoj, ko bi imeli pripravljene, če bi se rok za plačilo davka poenotil in bil za vse na določen dan.
 
Z zgodnejšo predložitvijo davčnih obračunov bi se razbremenili tudi davčni uslužbenci na FURS, saj bi davčne obračune dobivali sproti, tako kot bi bili pripravljeni, razbremenil pa bi se tudi server FURS, ki je v zadnjih dneh marca pred rokom za oddajo bistveno bolj obremenjen, kot če bi se obračuni oddajali enakomerno čez celotno obdobje od npr. januarja do konca marca."  
vir: Zbornica računovodskih servisov

KDAJ pa bo ZRS Ministrsvu za finance poslalo predlog, za prestavitev roka za oddajo zaključnih poročil? Ker res, bogi davčni uslužbenci.... 
 
Bodite prvi, ki bo komentiral.