krpan in druščina postani član

Naslov teme: spletna prodaja

689  11.02.2023 - 08:21h / Drugi davki in takse / Avtor: Mima / 397 / 3

V podjetju se je direktor odločil za spletno prodajo tekstila. Po naročilu kupec plača s kartico. Racun izda SLO ddv zavezanec. Zanima me ali morajo biti računi fiskalizirani?
Ali se lahko v GK zavedejo kot dnevni promet in ne kot vsak račun posebej- priloga so izdani računi v pdf in preglednici.
Hvala za vaša mnenja.
 

didita - 14.02.2023 - 10:54

Če plača s kartico, ni potrebno fiskalizirati, saj znesek pride na trr. Če imate kot dnevni promet-to bi bil npr. paragon...pa je potem obvezno fiskaliziranje (ker je večinoma avtomatsko). Če pa so računi, ker nimate možnosti paragonov, pa bi jaz knjižila tudi po evidenci dnevnega iztržka.

Brina - 14.02.2023 - 12:46

Mnenje furs:
Plačilo računa s kreditno kartico se za namene ZDavPR šteje za gotovinsko plačilo. Če je račun plačan s kreditno kartico, ga je potrebno posredovati v potrditev na FURS.

DIDITA - 14.02.2023 - 17:34

Pred leti smo imeli davčnega inšpektorja in glede kartic smo imeli vse ok...torej ne fiskalizirano, ampak ko sem šla sedaj tole brati,
ima Brina očitno prav, se opravičujem, čeprav so tolmačenja različna. Če pomislim za blagajno, bi rekla da so kartice lahko kot gotovina, vendar če izstavimo račun in kupec točno ta račun potem plača s kartico, kjer je Ime in Priimek in samo ta znesek na trr, bi rekla da ne fiskaliziramo.