krpan in druščina postani član

Naslov teme: Ugotavljanje najkrajše razdalje - prevoz na delo

335  20.01.2023 - 08:22h / Ostalo / Avtor: Irena / 510 / 3

Pričeli bomo s povračanjem prevoza na delo in iz dela po kilometrini. Pri ugotavljanju najkrajše običajne cestne povezave smo gledali Google zemljevid. Običajno Google za določeno razdaljo ponudi 2 do 3 možne relacije in nameravali smo pač upoštevati tisto z najmanj kilometri, saj ne želimo, da pride do obdavčitve prevoza. Zagata je v tem, da za nekaj relacij osebno vem, da so možne krajše povezave, ki so običajne, vsem dostopne in tudi v javni uporabi. Google pa jih ne ponudi. Npr. delavec se iz okolice Litije vozi v Kranj. Google ponudi povezavo po severni ljubljanski obvoznici, kot drugo ponudi preko Črnuč in potem na actocesto. To pa je tudi vse. Vem pa, da obstaja (in ljudje iz tistih krajev jo dejansko uporabljajo) povezava preko Ihana-Domžal-Komende-Brnika do Kranja, ki je dejansko krajša in Google je sploh ne ponudi. A ste tisti, ki že izplačujete prevoz na /iz dela po kilometrini, za vsako relacijo, ki jo je ponudil Google zemljevid, še dodatno podrobno iskali, ali je možna še kakšna druga povezava, ki bi morebiti bila krajša?
Hvala!

Sabina V - 20.01.2023 - 08:42

Pa dajte via Domžale in vam bo ponudilo vašo relacijo, ki jo dejansko tudi uporabljate

Simbi - 20.01.2023 - 16:18

Uporabite izračun poti na najdi.si/zemljevidi. Imate samo dve možnosti izbire: najhitrejša z avtom ali najkrajša relacija

Ireneja - 23.01.2023 - 06:40

Hvala za obe mnenji. Pri vsaki relaciji sem vzela najkrajšo, ki jo Google Zemljevidi ponudijo (smo v pravilnik zapisali, da se za ugotavljanje razdalje uporabljajo ti zemljevidi). Za kontrolo sem uporabila najdi.si zemljevid, saj za vse relacije ne morem vedeti vseh možnih poti. Je kar nekaj odstopanj, na srečo se večinoma ne razlikuje v dopolnjenem kilometru.
Hvala še enkrat.