krpan in druščina postani član

Naslov teme: fin.popust za izpl.garancije

120  09.01.2023 - 10:16h / DDV / Avtor: sst / 352 / 3

SI izdeluje opremo in jo proda AT. V pogodbi imata dogovorjeno, da si AT od vsakega prijekta zadrži določen % kot garancijo, ki mu jo izplača po poteku 3 let.  Skupaj se dogovorita, da AT za določen popšust izplača garancijo pred potekom 3 let. AT ne rabi nobenega dobropisa, enostavno je nakazl toliko manj in zanj je zadeva zaključena. Kaj pa SI; mora narediti popravek z dobropisom, ga vključiti v DDV in narediti popravek rekapitulacijskega poročila. Znižana garancija se nanaša na cca 25 računov izpred od leta 2019 dalje.

Sabina V - 09.01.2023 - 15:30

Ne vem če ravno prav razumem ker je malo nejasno napisano. 
Torej SI izda račun AT-ju
AT - del računa plača ob zapadlosti, del obdrži za garanije 3 leta
po poteku 3 let AT plača še drugi del vendar ne od vseh računav
po 3 letih AT od nekaterih računov garancijo obdrži 

Ja za ta del izdate dobropis. Kot prilogo dajte to kalkulacijo koliko in od katerih računov. 


 

ssz - 09.01.2023 - 20:16

Načeloma po treh letih, če je vse Ok, izplačajo zadržana sredstva (garancijo) za vse račune.  Ker pa bodo sedaj izplačali garancijo pred potekom 3 let, jo bodo izplačali manj, ker želijo za predčasno plačilo določen popust. AT ne rabi nobenega dokumenta, enostavno bo nakazal manj in za njih je to to.  Mora SI za vsak račun posebej izdati dobropis in popravljati rekapit. poročilo za pretekla obdobja, v katerih je bi posamezni račun izdan?

Maja - 10.01.2023 - 09:15

To bi lahko vi imeli na rezervacijah in bi sedaj tam nižali.Če je to , kot garancija del- zadržani % so to pogojni prihodki...ki bodo ali ne...