krpan in druščina postani član

Naslov teme: INTRASTAT

3849  28.12.2022 - 19:31h / Ostalo / Avtor: Zalar / 553 / 3

Ali mogoče kdo pozna intrastat oz., kaj je potrebno poročati za izdane račune? Poslujemo
z Nemčijo. Hvala

Karmi - 29.12.2022 - 06:18

Blago , material, ki ste ga prodali v Nemčijo. Po carinskih šifrah. Seveda. če ste dosegli kvoto za poročanje. Če se ne znajdete, kar pokličite na Intrastat. Osebno imam z njimi res dobre izkušnje. Vedno so mi pomagali.

Jocajzap - 30.12.2022 - 02:44

Poroča se prejeto blago, material, os iz EU. Za izdane račune v EU je pa rekapitulacijsko poročilo ob oddaji DDV do 20.v mesecu za pretekli mesec.

anči - 03.01.2023 - 06:38

Če ste dosegli prag za poročanje in so vas pozvali k poročanju za tok blaga za dobave v države EU, potem lahko poročate preko spletnega portala INTRASTAT (povezave so vam poslali po mailu). Pred časom se je bilo potrebno za poročanje registrirati za dostop na njihov spletni portal, verjetno so vam v dopisu ta postopek napisali. Poročate lahko z ročnim vnosom v njihov spletni portal ali pa z uvozom pripravljenih podatkov. Poroča se za vsak mesec, če v kakšnem mesecu nimate dobav blaga v EU, oddate nično poročilo. Poročate po izdanih računih za blago, prodano v druge države EU, rok do 15. v mesecu za pretekli mesec, račune imate zbrane v rekapitulacijskem poročilu za DDV. Poleg davčne številke kupca boste potrebovali še vrednost blaga iz računa, neto težo blaga in carinsko številko dobavljenega blaga in pa poreklo blaga. Ko boste to zbrali, si preberite navodila za izpolnjevanje poročila, lahko pa tudi pokličete dodeljeno kontaktno osebo. Nam so do sedaj vedno prijazno pomagali, vse pohvale.