krpan in druščina postani član

Naslov teme: podatki podjetja na računu

3715  15.12.2022 - 07:39h / DDV / Avtor: katja p. / 535 / 3

Že leto in pol nazaj smo spremenili naziv podjetja. Še vedno (spet) imamo ogromno težav s tujimi dobavitelji, ki še vedno navajajo star naziv na računih. Računov nočejo popravljati, id za ddv na računu je pravilna. Ali lahko take račune sprejmemo predvsem z vidika ddv, saj mi vzame ogromno časa, da se z dobavitelji pregovarjam, pa še brez uspeha.

Jocajzap - 16.12.2022 - 05:50

Mi s tujci nikoli nismo imeli problema glede novega naslova. Če smo slučajno dobili napačen naslov, smo ga z dopisom zavrnili, priložili še kopijo našega obvestila in prejeli nov račun. Malce vstrajen moraš biti, ne površen in stvar hitro steče.

anči - 16.12.2022 - 06:22

Kaj pa če bi jim že ob naročilu sporočili vaše "nove" podatke, mogoče celo dodali izpis iz registra? Ali pa vse vaše tuje dobavitelje pisno obvestili o spremembi in jih opozorili, da naj bodo na vseh dokumentih uporabljeni novi podatki. S takim pisnim obvestilom v prilogi bi lahko zavrnili vsak morebitni napačno izdani račun.
Vem pa, da je lahko problem, kadar jeplačilo vnaprej. Takrat morate biti pozorni že na naslov v predračunu ali ponudbi, ker tujega dobavitelja po plačilu in odpremi blaga včasih ne zanima več popravek računa.

Fgd - 16.12.2022 - 06:35

Včasih pač ni tako enostavno. To kar ji predlagate, je po moje že vse naredila in nekateri programi ne omogočajo popravka za nazaj.
Ker smo letos menjali naslov, smo dobili informacijo da lahko dobavitelj tudi ročno popravi naslov na računu, samo zraven je potrebno dat še en žig in podpis.