krpan in druščina postani član

Naslov teme: E davki

3248  03.11.2022 - 13:09h / Ostalo / Avtor: fili / 506 / 2

Potrebujem eno pomoč, ker sem izčrpala že vse možnosti.V avgustu sem oddala en pozabljen REK za jub.nagrade , vendar ne kot samoprijavo.Skozi celotno leto imam na kartici preplačilo na vseh kontih (dohodnina in prispevki).Preplačila je bilo bistveno več, kot so bila plačila za ta REK.Sedaj sem potrebovala potrdilo o plačanih davkih in prispevkih za namen prijave na razpis kar precej velike vrednosti.Vendar so mi na FURSU pojasnili, da je bil točno na ta datum dolg.Če pogledam letno kartico imam ves čas preplačilo.Žal si za dotični datum pač ne morem izpisati stanja.Vse davke in prispevke plačujemo na datum.Ali ima kdo kakšno idejo, kaj lahko sploh naredimo?Kam se lahko sploh obrnem?
Hvala za pomoč!

Magda - 03.11.2022 - 15:35

Za razpise je več pogojev, ki se razlikujejo od razpisa do razpisa, zato natančno preverite pogoje.
V večini razpisov velja, da se preverja stanje FURS ali na dan oddaje vloge ali na dan odpiranja ponudb ali na dan podpisa pogodbe ali vse troje. Jaz nisem še nikjer zasledila, da bi se preverjalo stanje za nazaj, za npr pol leta ali kaj takega. Vedno sem imela izkušnjo, da je bilo stanje na nek dan.
Kar pa je ''sranje'' pri razpisih pa je, da se kot urejeno stanje šteje, da so oddani vsi obrazci (in to brez zamud) IN da so plačene vse obveznosti IN da je vse urejeno na vseh posameznih kontih. 

Jaz sem imela enkrat izkušnjo, ker enega obrazca nismo mogli oddati, ker edavki niso delali. Obrazec sem jim poslala na njihov mail in pojasnila zakaj. Obveznosti sem seveda plačala. Ko pa smo rabili potrdilo, ga nismo dobili oziroma je bilo negativno, ker obrazec ni bil pravočasno oddan preko e-davkov. Hvalabogu je bila majhna vrednost razpisa in se nismo sekirali. Sem se pa takrat naučila, da sem vedno oddajala REKe in DDVje in vso kolobocijo kak dan prej. Oziroma sem vedno najprej oddala obrazec in če je šlo vse lepo bp skozi sem tudi nakazovala. Vedno mi je bil to prvi jutranji opravek, da sem imela še cel dan časa, če je bilo treba kaj popravljati. Smo pa res imeli dejansko skoraj vsak dan razpis in smo morali imeti stanje vedno v nulo.

Magda - 03.11.2022 - 15:37

Predlagam, da natančno preberete kaj zahteva razpisna dokumentacija.
Potem pa na FURS preverite kaj dejansko je problem ... ali nerazčiščeno plačilo ali neoodan obrazec na tisti določen dan.

Upam, da boste uredili. Držim pesti.
Včasih je pa sreča in ni nobenega drugega ponudnika, pa potem malo spregledajo tole potrdilo oziroma prilagodijo razpis in vam dovoljo, da ponovno pridobite potrdilo FURS na tekoči datum. Upam, da se vam izide.