krpan in druščina postani član

Naslov teme: NORMIRANCI!

2900  23.09.2022 - 08:50h / Ostalo / Avtor: Breda / 888 / 5

Ali je žko opazil kaki predlogi so oz., verjetno so že sprejeti.. Vsi govorijo samo o davku na dobiček, nihče pa kako se bodo prispevki povečali.. Ni šans da ostaneš NORMIRANEC.. 

Sedaj pa računovdje vsakemu posebaj vse razložit... Men se bo zmešal od teh predpisov..

Joc - 23.09.2022 - 09:38

"Sedaj pa računovdje vsakemu posebaj vse razložit... Men se bo zmešal od teh predpisov..".

To je naše delo, da predpise preberemo, se o njih podučimo in znamo pravilno svetovati, strankam pomagati in ustvarjati njihove prihranke.

Ja seveda jaz bom tudi jaz vsakemu posebaj to razložil. Bom pa vsekakor to svetovanje tudi ustrezno obračunal. 
1. Tako za vspodbudo
2. +Težje se ti zmeša če veš, da to delaš za to za kar dejansko delaš (običajno za to, da nekaj zasluži), kot če je to še ena dodatna stvar, ki jo pač narediš za zraven.

Tudi stranke bodo bolje cenile naše delo če bodo take informacije plačale. Predlagam, da ne razmišljamo v smeri, da bomo obračunavali števila dokumentov in (klamfanje v računalnik) temveč začnemo prodajati naše znanje, vedenje predpisov ter dobre rešitve in prihranke za naše stranke. In npr. tovrstno svetovanje in znanje ter svetovanje naj bo ena od storitev, ki jo (odplačno) nudimo. Tako bo tudi naša stroka postala bolj cenjena.

rak - 23.09.2022 - 11:39

Mene pa zanima, kam se všteva s.p., ki ima pogoje za upokojitev in se bo delno upokojil v novembru. Torej, plačeval bo 25% prispevkov in dobival 75% pokojnine. Ali bo obdavčen kot popoldanski s.p.?

Joc - 23.09.2022 - 14:09

Trenutno so vse govorice zgolj šele govorice. Več bo jasnega (upajmo), ko bodo sprejeti popravki zakonov + pojasnila. Tam upajmo, da bo tudi jasno opredeljeno kaj pomeni "polna zavarovanost" in kako se bodo ločevali primeri popoldancev, delnih s.p.-jev, upokojencev, tistih na krajšem delovnem času zaradi starševstva....
 

Nena - 23.09.2022 - 14:14

Včeraj so kar dodelali glede normiranca.., tako da so kruti zneski..

ST - 26.09.2022 - 07:51

Nevzdržno kruti zneski......zaradi tako nizko postavljenih priznanih stroškov nad 25 tisoč prihodkov se osnova za prispevke neznosno zviša in se vsako naslednje leto zviša. Normiranstvo ni primerljivo z rednim s.p., zato se tudi osnova za prispevke ne more določati na enak način! Ampak to dopovedati.....