krpan in druščina postani član

Naslov teme: Torkova kontemplacija

2623  17.08.2022 - 13:49h / Ostalo / Avtor: mimica / 815 / 11

Ojla,

zasuta z obračuni plač...molim...meditiram..da bom umirjena...naj ne izbruhne vulkan v meni, kajti manjkajo podatki o novozaposlenih, manjkajo ure prisotnosti oz dopustov, niso še poročali o potnih nalogih ( običajno šefov), za tanove nimamo natančnih razdalj glede povračila stroškov prevoza na delo in iz dela, ne vemo ali so tujci postali že rezidenti, skratka last minute norišnica. Opozarjamo jih že nekaj časa naj pošljejo podatke, ampak dopusti so tu in po besedah taglavnega "moramo imeti razumevanje" naj ne težimo itd.

Ne, nismo se  "spravili " na stranko, samo zahtevamo osnovne podatke, da bi obračuni potekali nemoteno. 

No, ko sem omenila taglavnega (ne morem iz svoje kože), vam moram nekaj zaupati; naš šef si je dal všpricati na čelu in okrog oči  bototox !! Hoče tip izgledati sveže, mlajše in brez gubic. Včeraj, ko sem iskala nek dokument, sem videla reklamo na njegovi pisalni mizi, Estetika za moške brez tveganja itd...Tudi prej je bil čuden, sedaj pa je še bolj.

Imejte lep preostanek torka! 
lp, m  
 

anelija - 17.08.2022 - 14:02

Samo toliko: danes je že sreda, če si slučajno pozabila, da smo bili v ponedeljek doma. Samo še 2 dni zdrži, pa bo spet vikend! :)

mimica - 17.08.2022 - 14:32

anelija to so bile moje torkove meditacije; ostale dneve delam :)  včasih nastane kakšen četrtkov čvek, kar se tiče petka, pa je to zame najlepši dan v tednu :)  ( takrat naš šef zgodaj zgasne ) 
lp, m
 

Joc - 17.08.2022 - 20:58

Luka pravi, da bo kmalu vse v elektronskih evidencah.
Samo dostop do tja boste potrebovala in plače se bodo same izračunale ;)

mimica - 17.08.2022 - 21:14

Bravo Luka. Bo to še letos? Joc, to so sanje.
lp,m

predozirana z računovodstvom - 19.08.2022 - 12:10

Prav zaradi takih kontemplacij sem pred leti sklenila računovodsko kariero v smislu servisa.  Vsa čast mladim in manj mladim,  ki se odločajo za ta korak in uspejo živeti normalno naprej. Ko sem seštela vse pluse in minuse dela v servisu je bilo plusov sicer več (znanje, izkušnje, poznanstva, stiki, družabna sečanja s stanovskimi  kolegi/cami, ipd.),  ampak  en velik minus, ki je odtehtal: zasebno življenje in prosti čas. Vsa tista usklajevanja, seštevanja dopustov, ali bo zneslo za deset dni skupaj, ali  ga bo (spet) samo za en teden  ali manj.  Zdaj dva tedna skupaj nista težava, ne poleti in ne pozimi. 
No, danes je že petek in upam, draga M.  in vsi ostali na tem forumu, da se veselite vikenda.

sfsdf - 24.08.2022 - 13:41

Predozirana z računovodstvom - smem vprašat kako ti je to uspelo. Sicer nisem v računovodskem servisu, ampak računovodja v podjetju pa vseeno sem obupana - predozirana 45 letnica.
Res me zanima, koliko delovnih dni povprečno v mesecu se počutite v stresu zaradi časovnega pressinga raznih oddaj?
Hvala

x - 24.08.2022 - 13:58

Moje mnenje

rešite se računovodstva.
Predozirana, 55 letnica, izgorela že 1 leto na bolniški.

sfsdf - 24.08.2022 - 14:16

To je edina stvar v življenju za katero mi je žal - da delam v računovodstvu. Okoli mene gledam sodelavce, ki delajo z normalnim tempom, jaz pa sama za vse, časovni pressing 1/2 dni v mesecu apr-okt, brez časa za malico in izobraževanje, brez osebe za pomoč pri kakršnemkoli strokovnim vprašanjem, od nov-mar sam časovni stres vsak dan. Zdi se mi kot da vlečem delo nase. Plačno necenjena, nikoli pohvaljena, nikoli grajana. Rada imam zapolnjen delovnih ampak kar je preveč je pa preveč. Neumnica še kar vztrajam. 
Kaj pa lahko še drugega delamo univ. ekonomisti-smer računovostvo revizija? Kaj naj sploh iščem?

Mia - 25.08.2022 - 11:49

Ne sme vam biti žal, da ste v računovodstvu. Računovodstvo je prav zanimiva stvar. Žal vam je lahko samo, da niste v pravem podjetju... Ampak to lahko spremenite.
Sreča, da najdeš pravo službo, se zgodi samo enkrat v življenju ali pa celo ne. Pa ni važno ali si dipl.uni. ali si navadni ekonomski tehnik ( kot jaz , ker izobrazba ni vedno merilo za znanje in uspešnost . Sem že srečala diplomirance in sem se spraševala kak pri bogu je prišel do univerzitetne izbrazbe) ...
Ko se zgodi, jo moraš zgrabiti z obema rokama, dejstvo je, da še takrat niti ziher ne veš, če je res prava, nakazuje pa se.... Menjava ali iskanje službe je itak tombola. Ampak, eni smo imeli srečo . Iz stanja, ki ga opisujete , sem dobesedno zbežala v obljubljeno popolno službo, na vse ali nič. Bo kar bo.  Ja, pa sem imela srečo, upam, da bom do penzije tukaj :) .
Tak da nič ne obupat, samo cenit sebe, pa se ozirat za čim boljšim. Življenje je samo eno, čas prehitro mine, otroci prehitro zrastejo, mož se prehitro odtuji in pol pride dan, ko se zaveš da imaš že abrahama, pa se ne spomniš več, kdaj si nazadnje živel.
 

sfsdf - 25.08.2022 - 12:47

Hvala Mia.

predozirana z računovodstvom - 26.08.2022 - 12:30

sfsdf - Včasih je potrebno tvegati, in kot pravi Mia zgrabiti priložnost, ko je ponujena. In sem jo,  po spletu srečnih, in žal tudi nesrečnih okoliščin, pograbila.  Še vedno delam računovodstvo, ampak tudi vse drugo, kar je v  firmi potrebno. Res  pa je, da je to samo ena firma, moja firma ter imam vedno nekoga, ki me  nadomešča. Tiste tri bilance za normirance pa še vedno naredim v začetku leta.  Lep konec tedna.