krpan in druščina postani član

Naslov teme: Četrtkov čvek

2504  28.07.2022 - 15:37h / Ostalo / Avtor: mimica / 1044 / 5

Ojla,

dopust je minil kot za stavo. Iskreno povedano komaj sem čakala, da se vrnem v  pisarno in Spar sendviče s sirom, ki jih kurir prinese vsak dan. Enostavno se jih nikoli ne naveličamo. Včasih naročim rezino zelenjavne salame, del našega tima ( saj veste kdo) pa naroči burek z mesom. Zaradi slednjega je pisarna kot odprta s'kuhnja. Zaradi dišav po hrani,  mi je nerodno ampak naše stranke so že navajene. Včasih se grem čistilko, kajti Fani pride v drugi polovici dneva in ne zna začeti takoj z delom. najprej čvek, čvek... In, kaj vse ta ženska zna... niti sama ne vem o sebi  toliko kot ona zna o meni, ko pa začne obirati šefa, prekosi tudi mene.
No, ko smo pri šefu, oni so prišli iz dopusta, korona ga ni sesula, kot je sam povedal in kazal fotke iz ženinega FB profila. S Cvetko se še nista srečala, kajti ta naša fatalna ženska je še vedno v bolniški, mi pa popravljamo njene napake, ki jih je naredila pri knjiženju.Jutri moramo oddati DDV-je, situacija je stresna, ko vidim te listke, ki "štrlijo" iz fasciklov, na mizah pa so najnovejši zahtevki za kredite in razkritja za to in ono banko.

Kar groza me je, ko pomislim, da bo zaradi tega sobota spet delovna.
In ni čudno, da me vse to redi. Za pomiritev bi najprej odprla čokolado, itaq delo lahko počaka..Lahko počaka še novi REK-O, z njim se bomo ukvarjali po 1.1.2023. 
Po 31. 7. 2022 ne bo več mogoče urejati nobenih zadev glede unovčevanja turističnih bonov in Bonov21, zato pohitite, še dva dni imate na razpolago. 
Če niste prejeli informativnega izračuna dohodnine, v letu 2021 pa ste imeli dohodke (ki so obdavčeni z dohodnino), morate dohodninsko napoved vložiti sami. do 1. 8. 2022,
Glede vnovčenja digitalnih bonov, imate dovolj časa. če ste upravičenci lahko jih že koristite ( rok. od 15. junija do 30. novembra 2022).  

Kot vidite, vse lahko počaka, le moj pes ne more počakati. takoj grem ven z njim.. 
Kaj pa vi? 

lp, mimica
 
 

LUNatA - 28.07.2022 - 17:55

Listki, ki štrlijo iz fasciklov :) :D 

mimica - 28.07.2022 - 18:11

Hi, hi, listki raznih barv so stoposto iz privat arhiva :)  :D ker na službene stroške komaj da nam dovolijo A4...pa še kdaj pa kdaj slišuimo če ga "žremo"..LUNatA , imam občutek, da takšne listke poznate a ne? 

LUNatA - 28.07.2022 - 19:01

Včasih bi rajši neknjižen fascikel vzela v roke kot takšnega z raznobarvnimi listki.  Ampak pri listkih se zadevo naredi prav, tam, kjer ni listkov, pa nihče ne ve, kako je :)

F.r.a.n.j.a. - 28.07.2022 - 21:00

Zanimiva zgodba, ki jo z užitkom prebereš.  Ja, brez nalepljenih listkov pač ne gre. Najlažje je "pripopati" listič in se ne obremenjevati kaj določena listina pomeni in kam stroške knjižiti. Delavec se ne obremenjuje, prebiranje SRS pa je zamudno delo, tako na koncu ostanemo mi "šefi" (haaa...), ki razrešimo zahtevne knjižbe.
Res, dopust hitro mine. Pozdravljena zopet na portalu.
Lep pozdrav. 

Uredništvo - 29.07.2022 - 08:05

Mimica, hvala, da nas nasmejite :)