krpan in druščina postani član

Naslov teme: evidnca goriva za službena vozila

2492  27.07.2022 - 09:26h / Ostalo / Avtor: ana / 934 / 5

Zanima me kako vodite za prevoznike s.p.-je, ki imajo več kombijev in tankajo kjer koli in v računovodstvo prinesejo kup računov (tistih iz pos blagajne) plačane z gotovino. Računi so kot običajni za fizične osebe , le naziv kupca vsebujejo. 
Ali zahtevatze, da na račun strankqa navede vozilo za katero je gorivo ali enostavno knjižite vse račune na gorivo?
vedno bolj sproščeno postaja....šank deluje, predtem je tankal na določeni črpalki in imel mesečno en račun, kar je možno, saj ima samo šolski prevoz, torej v kraju bivanja, zdaj pa vsi delajo tako.....

stella - 27.07.2022 - 21:40

Za vsak račun na katerem tankate določen kombi, mora biti zraven navedena specifikacija za katero vozilo gre.
Vsaj pri nam imamo veliko večji vozni park in imamo letno revizija in to zahtevajo od nas..

Magda - 27.07.2022 - 23:12

Za vozila jaz knjižim po stroškovnih mestih vse stroške, torej po registrskih. Zato mi morajo na vsak račun za gorivo, servis, vinjeto, gume, rezervne dele... napisat na račun registrsko. Potem kontroliram porabo, strošek posameznega vozila in se na podlagi tega tudi odločamo za morebitne prodaje...
Sem na začetku imela enega prevoznika z veliko vozili, tovornjaki, kombiji, osebnimi in sem se tako navadila in zdaj pri vseh strankah delam tako. In je tudi vsem dejansko to zanimiv podatek na letnem nivoju in primerjalno po letih.

Lejla1 - 28.07.2022 - 07:35

Mi tega ne delamo. Imamo 5 tovornjakov in nikoli ne pisemo na racune za katero gorivo gre. Imeli smo tudi že ddv kontrolo pa je bilo vse ok. 

Nekdo - 28.07.2022 - 08:08

Delam tako kot Magda - vozila ločena s stroškovnimi mesti. 

Dara - 28.07.2022 - 08:41

Mi knjižimo vse stroške (gorivo, gume, vinjete,...) na vsak posamezen avto (po registrskih imamo odprte delovne naloge) in tako spremljamo stroške po posameznih avtih. Kako pa naredite z DDV (odbitni/neodbitni), če ne veste za kateri avto so nastali stroški (osebni/tovorni) ??