krpan in druščina postani član

Naslov teme: Izračun višine dnevnice

2107  08.06.2022 - 13:03h / Ostalo / Avtor: Ireneja / 363 / 3

Sodelavca sta se udeležila konference, bila sta povabljena s strani organizatorjev. Imela sta zagotovljeno kosilo (na stroške gostitelja). Ali se jima dnevnica kaj zmanjša? V prejšni službi smo dnevnice zmanjševali, v novi pa pravijo, da ne, ker da podjetje ni imelo stroškov s tem.

Hvala!

TIBA - 08.06.2022 - 13:53

Če iz predloženih listin potnemu nalogu ni razvidno da sta "jedla na tuj račun" potem niti nimate pravice do odbitka dnevnice, četudi veste za to :)

Hmm - 08.06.2022 - 20:02

V praksi, ki jo imajo tudi tuje korporacije se zahteva od predlagatelja obračuna potnih stroškov da napiše tudi s kom je bil na poslovnem kosilu in ali je bil na kosilo ali večerjo povabljen in je tudi obedoval. V takšnih primerih se dnevnice ustrezno obračunajo. Gre namreč za to da ni etično in ni v skladu z internimi etičnimi in poslovnimi standardi korporacije zahtevati povračilo za nekaj do česar nisi upravičen. Če te poslovni partner povabi na poslovno kosilo potem ne moreš zahtevati dnevnico za obed za katerega nisi nič plačal in zakaj naj bi ti tvoja družba to tudi povrnila... Gre za poslovno logiko ki jo razume vsak dober gospodar...

Ireneja - 17.06.2022 - 14:15

Gostitelj jima je zagotovil brezplačno malico in kosilo, službena pot je trajala 15 ur 30 minut. Uporabljamo Uredbo o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino. Ima kdo idejo, kakšen % zmanjšanja naj upoštevam za zagotovljeno malico? Za kosilo je 35% zmanjšanja, ampak mailca... kar 10% kot za zajtrk?

Kako pa se uporablja tole "Če je na službenem potovanju zagotovljena brezplačna prehrana, ki jo zagotovi organizator, se zaposlenemu obračuna 20% pripadajoče dnevnice. Šteje se, da za odsotnost nad 14 ur do 24 ur pripadajo 3 obroki hrane." A to pomeni, če bi sodelavca imela zagotovljene 3 obroke, bi dobila samo 20% dnevnice?

Hvala!