krpan in druščina postani član

Naslov teme: FURS-INŠPEKCIKA

1922  19.05.2022 - 17:23h / Ostalo / Avtor: Gal / 1659 / 5

Ali morda kdo pozna merila oz., kako poteka izbor podjetij, ki jih FURD izbere za letni pregled dokumentacije? Namreč poslujemo 10 let (res da smo mikro firmica) pa nismo še imeli letne kontrole.. Firbec me matra, če morda kdo bolj podrobno pozna zadevo...? Hvala

tina - 20.05.2022 - 06:51

Pa res ni pomembno kako FURS podjetje izbere. Lahko "štih proba", lahko jim je kaj sumljivo pri obračunih, lahko je v povezavi z drugim podjetjem zaradi kakšnega spornega dokumenta, lahko pa vas je kdo "namočil"
Imeli smo že kontrolo kot naključno izbrani, kontrolo zaradi poslovanja poslovnega partnerja, pa sumljivo poslovanje (preden smo prevzeli vodenje poslovnih knjig), pa smo padli noter in še kaj bi se našlo.
Ni pa to prav nič pomembno če ste majhna firmica - če poslujete in vodite poslovne knjige skladno z zakonodajo, ne bo nič posebnega.

SIM - 20.05.2022 - 07:19

Mi smo imeli davčno kontrolo lansko leto. Prišli pa so zaradi prijave policije. Kaj točno je bilo, ne vem, tudi inšpektorica ni podrobnosti povedala, rekla je samo, da je bila prijava že pred leti, pa so šele zdaj prišli. Glede na to, kaj vse gledajo, da gredo res v drobovje, priporočam čisto vsem, ki ste tu gor - delajte vse prav in po pravilih. Se ne splača goljufati - slej ko prej te dobijo in laž ima kratke noge.

Bina - 20.05.2022 - 08:15

Pošiljanje računov in davčnih knjig na FURS, na zahtevo referentov, je tudi ena vrsta inšpiciranja. Kar pomeni, da jih imamo vsak mesec ali vsak drugi mesec. Da boste mirno spali, delajte po zakonih in pravilih, ker itak je možnost, da iz nevednosti narediš napako, saj smo samo ljudje. Ni človeka, ki bi obvladal celotno zakonodajo, ker je neobvladljiva, ker je vsega preveč. 

siten - 20.05.2022 - 09:30

Nam so pred letom dni pregledovali davčne knjige prejetih in izdanih računov in z njimi povezane pogodbe, od takrat pa od FURS ni glasu. Šlo je za dokumente, povezane z investicijo v poslovne prostore. Dokumente smo jim poslali kot prilogo k takratnemu DDV-O in ti poslani dokumenti imajo še vedno status "v obdelavi". Ali to pomeni, da še vedno gledajo in da lahko še kaj sledi iz tega naslova?

Rebeka - 21.05.2022 - 11:12

....zdravo!
pri vsem tem naštevanju...ne boste verjeli, se lahko še marsikaj najde. Sicer pa ste vi spraševali...
pa lep pozdrav Beki