krpan in druščina postani član

Naslov teme: solidarnostna pomoč

1919  19.05.2022 - 16:21h / Ostalo / Avtor: Liza / 604 / 2

Za težjo invalidnost se šteje takšna invalidnost (kot posledica poškodbe, okvare,..), zaradi katere je delodajalec tri mesece ali več odsoten z dela, oziroma tri mesece ali več dela največ štiri ure dnevno. Če traja bolezen ali invalidnost več kot eno leto, je mogoče neobdavčeno izplačati solidarnostno pomoč za vsako leto trajanja invalidnosti ali bolezni.
https://www.racunovodja.com/Clanek/1878

ve kdo, kaj pomeni "za vsako leto trajanja invalidnosti ali bolezni"?
to pomeni, da mora biti celo drugo leto na bolniški, da mu tudi drugo leto pripada izplačilo ali so dovolj tri meseci v drugem letu?
nagibam se k trem mesecem, ne bi pa rada spregledala kakšnega pojasnila, ki pravi drugače ... še bom brskala, če pa ima kdo povezavo na bolj podrobno pojasnilo, bi bilo super, če ga prilepi

Irena - 20.05.2022 - 07:35

Mi imamo primer, ko je delavec na bolniški od novembra 2019. Solidarnostno pomoč je dobil po 3 mesecih bolniške, potem dobi pa na vsakih 12 mesecev (glede na zadnje oizplačilo solidarnostne pomoči).
Smo pa v bivšem podjetju imeli primer, ko je delavec bil na bolniški najprej 4 mesece in je dobil solidarnostno pomoč, potem je 3 mesece delal, potem pa spet bil na daljši bolniški. Smo vprašali FURS, kako je s tem, pa je bilo rečeno, da se mu lahko izplača šele po 12-ih mesecih od takrat, ko je dobil nazadnje (neobdavčeno).

Liza - 20.05.2022 - 09:55

hvala, to je zelo dobra informacija, sploh mi ni kapnilo, da je treba paziti tudi na datum predhodnega izplačila ...