krpan in druščina postani član

Naslov teme: Pobot/odstop FURS / PRAVNA OSEBA

1606  19.04.2022 - 13:41h / Ostalo / Avtor: Aneja / 485 / 4

Nekoč, davno, se spominjam,  je bilo možno, v kolikor ima podjetje (A) preplačilo na Fursu, da naredi potem Furs vračilo preveč plačanih dajatev  drugemu podjetju (B), to je podjetju, ki terja podjetje, ki ima preplačilo .
Mogoče kdo ve ali kaj takega še obstaja?

Namreč ena moja stranka ima preplačilo na Fursu, meni kot  d.o.o.  pa dolguje kar nekaj sredstev; Stranka noče vračila s strani Fursa, zanima pa me ali lahko to preplačilo meni nakažejo?

TIBA - 19.04.2022 - 14:07

?? Sledim...prvič slišim

Kali - 20.04.2022 - 14:33

Včasih se je to dalo. Nam je dolgove na ta način plačevalo hrvaško podjetje.
To so ustavili zaradi tega ker ima lahko podjetje A izvršbo, nato pa odgovarja Furs, če je nakazal podjetju B.
Pokličite, mogoče da se pri Slo podjetjih to še da.

Simbi - 20.04.2022 - 19:01

Nekoč (dokler je bil še DURS) se je dalo, če si imel prave ljudi na DURSU. Meni so delali izterjavo, da sem imela v dobrem na prispevkih, potem se je spremenilo in bi delali rubež terjatve samo, če bi imela zapadel dolg do države.
Nekaj let nazaj je imela stranka precejšen dolg na dajatvah, nekajkrat na sestanku na FURSU (predaja popisa premoženja, iskanje načina za poplačilo) - res kritično. Ko je stranka sama predlagala rubež terjatve, je dobila odgovor, da niso služba izterjevalcev. Res pa je, da ta terjatev ni izhajala iz poslovanja stranke, ampak privat.

Aneja - 20.04.2022 - 22:25

Torej, kot razumem, ni več te prakse, če ne bi se sigurno kdo javil, da je imel uspešno rešeno zadevo.
Fora je v tem, da v kolikor da podjetje A vlogo za vračilo DDVja, le ta dobi to nakazano na poslovni TRR in potem ta denar zapravi za svoje poslovanje, meni pa še vedno ostane dolžan......