krpan in druščina postani član

Naslov teme: računovodski servisi - obračuni

1489  08.04.2022 - 15:19h / Ostalo / Avtor: provokator / 1433 / 20

Obstaja računovodski servis v Sloveniji, kjer davčne obračune in letna poročila naredijo znotraj delovnega časa osmih ur? Samo vprašam, za prjatla.

TIBA - 08.04.2022 - 15:23

Povejte prjatlu, da če ja, je takšnih za en promil:) Jaz ne sodim v ta promil:(

provokator - 08.04.2022 - 16:16

Tudi jaz nisem med njimi. Misija nemogoče.

Hmm - 08.04.2022 - 17:28

Obstajajo

Jp - 08.04.2022 - 21:42

Če delaš vse sproti se da.

zdenka - 09.04.2022 - 07:15

če delaš vse sproti ne moreš delat samo osem ur na dan. moj delovnik je povprečno 10 ur vsaki dan, razen, ko sem enkrat na leto 10 dni na dopustu, pa še takrat telefoni ne mirujejo.
 

Joz - 09.04.2022 - 08:12

Da, se da, samo dosleden moraš biti. Malce težje je okrog bilanc, ampak spet ne moreš delat od jutra do večera, ker tudi tvoja glava potrebuje počitek.

Slavica - 09.04.2022 - 08:26

Povejte prjatlu, da obstaj :) 

Joc - 09.04.2022 - 10:25

Razširjam vprašanje:
Ali obstajajo računovodski servisi v Sloveniji, kjer letna poročila naredijo v sklopu rednega delovnega časa in tako zaposleni kot lastniki premorejo normalne plače kot si jih računovodski poklic zasluži?

Razumem, da se da. Ampak v primeru, da imaš manjši obseg poslovnih partnerjev, si torej tekom poslovnega leta zaseden 70% posledično temu je tudi zaslužek in plače slab.

TIBA - 09.04.2022 - 10:31

Dopolnjujem svoj odgovor...seveda obstajajo in da se, a če delaš SAM za 25 subjektov (kot jaz) ni izvedljivo. Četudi sem vestna in redoljubna. Zaslužim premalo, da bi lahko zaposlila računovodjo in plačala kulturno (berite dela in odgovornosti vredno) plačo. Minimalec mi je pa izpod časti. 
Seveda pa to ni tek na dolge proge, ker človek pregori. Bom mogla enih par odpovedi spisati:(

Taja - 09.04.2022 - 12:07

Pozabili ste vsi, da morate imeti vestne stranke, ne pa takšne, ki še 9. aprila niso predložili vseh dokumentov. Ni problem v delu servisov, velik problem so problematične stranke. Za njih je dovolj, da ti dajo papirje pet minut do polnoči,, ko je že potrebno oddati. Oni so oddali pravočasno..................kaj pa ti? Pa vse preveč računaš.
 

anelija - 09.04.2022 - 12:35

Mislim, da je veliko odvisno od organizacije. Ko sem začela, sem delala v dveh različnih servisih.V prvem sem imela določene stranke. Sama sem morala poskrbeti za vso dokumentacijo, jim izstavljati račune, pa še za plačilo sem jih morala terajti (čeprav smo imeli vodjo). Ko sem šla na dopust, me je vse delo počakalo in potem sem morala garati, da sem vse norti prinesela.
V drugem servisu se mi je delo zdelo bolje organizirano. Sicer sem skrbela za določene stranke, ampak ko sem šla na dopust, so mi zadeve poknjižili sodelavci. In to je bil potem res dopust, saj sem po vrnitvi lahko delala normalno. Vodja je pa istavljala strankam račune, skrbela za plačila in pravočasno dostavljeno dokumentacijo. 
TIBA, sa ni treba, da nekoga zaposliš za polni delovni čas, če nimaš toliko dela. Pač toliko, da varuješ svoje zdravje. Če delaš cele dneve, se ti res lahko zgodi, da pregoriš. Pa saj, če si priznaš, vidiš, da po 8 urah dela začne tvoija intenziteta upadati in nisi več tako efektiven. In ko enkrat pride do tega, da pregoriš, si vedno znova kmalu na tisti meji, ko ne moreš več. In zase moramo poskrbeti sami.
 

e.t. - 10.04.2022 - 07:27

Se da, če ostane rok za oddajo bilanc 30. 4...






 

optimist - 10.04.2022 - 11:17

Včasih smo bilance delali 4 x naleto, rok za oddajo ZR pa je bil 28.02. Sam pravim, vse se da, če se mora. Edini pomislek, ki ga imam, pa je 8 urni delavnik. V računovodstu je bil dfelavnik dolg, dokler delo ni bilo narejeno. Še posebej pa samostojni podjetnik ali pa podjetnik praktično nimata delovnega časa, kapitalizem nas je naučil, da je podjetništvo način življenja in temu se morač podrediti, če želiš biti uspešen

Anka - 11.04.2022 - 06:46

Jaz se spomnim bilanc 2x letno, ene vmesne so bile sredi poletja, pa na roke napisane v 5 izvodih. Ampak - kljub rocnemu knjizenju na papir, je bilp v racunovodstvu ogromno zaposlenih in samo za eno firmo in vse na izi, ostala papirologija glede obrazcev pa tako majhna, da si sploh ne mores vec predstavljati. Tako da nic primerjati s starimi casi.
Redno delo in izdelava bilanc ne gre v 8 ur, ker sploh ne gre vec toliko za bilance (bilanca stanja, izkaz poslovnega izida), kot za preverjanje in izdelavo vseh prilog davcnemu obracunu, razkritij... papirji, papirji, papirji...pa ta in ona tabelica, da prides do pravih podatkov, ki jih moras porocati. Pa raziskati vse mejne primere, kaj je in kaj ni davcno priznano. Da ne govorim, da moras nsjprej ugotoviti, kateri ukrep je bil po katerem int.zakonu in kaksni so pogoji za vsako korisceno subvencijo... Hocem povedati, da bilance potegnejo za sabo plaz dela (oz. je treba ta plaz narediti pred njihovim zakljuckom). Vem, da eni delajo na hitro - bilance kar je ven padlo od knjizenja, nic se ne pregleda, vse izpljune program in gremo dalje. Ampak verjamite, taksnih bilanc si ne zelite, cetudi so narejene znotraj 8 ur ;)

e.t. - 11.04.2022 - 07:03

Se strinjam. Ne moreš primerjati obseg bilanc, ki smo jih včasih oddajali 4 x na leto na SDK in sedaj.  Vsekakor je bilo manj komplicirano . Ne spomnim se, da kaj ne bi bilo davčno priznano. Se reprezentanca mislim, da je bila 100% priznana ali da bi bile kakšne posebne  davčne olajšave. (Mogoče za to ne, ker nismo bili nerazvito področje). Dobiček si lepo pomnožil z stopnjo davka in to je bilo to...

Joz - 11.04.2022 - 08:48

Res je, včasih so se bilance delale ročno, vse si moraql seštevati na kalkulatorje in da si dobil aktivo enako pasivi.  Zato to delo ni bilo nič lažje. Sedaj, če nimaš programa. ki dela sam bilance, vnašaš samo zneske, seštevki se sami seštevajo. Ne vem, zakaj se jezite na davčno priznane/nepriznane odhodke, saj knjižite med letom in takrat *študirajte kaj delate* in potem se vam ni potrebno kunštati kam kaj spada. Tudi sama imam 23 strank, trije so od tega normiranci, pa bi naredila do 31.3. Sedaj sem pa malce raztegnila čas.

Ana - 11.04.2022 - 11:44

To podaljšanje roka oddaje je za večino servisov, razen tistih, ki so imeli resen izpad zaradi bolezni, samo potuha zavezancem, ker zdaj smo pa že sredi aprila in oni še kar zalogo usklajujejo........kaj je to normalno? Mi smo oddali vse bilance za stanke, ki so redoljubne, ostale so nam 3 cvetke, ki usklajujejo zalogo, še iščejo lanske račune in podobno....toliko o podaljšanju.Ne me napačno razumeti, podpiram, da se podaljša rok, ampak naj ne bi bilo za vse, temveč se bi obravnavalo vsak servis na podlagi argumentov za podjšanje s strani Fursa.in Ajpes-a. Če ni bolnišlkega izpada, mora servis imeti toliko strank, kolikor ve da jih lahko obdela, kar bo tudi potem uredilo cene storitev.

Jezna - 11.04.2022 - 12:38

Zakaj takšna provokativna vprašanja?  Ne naredimo v rednem delovnem času redno pripravo in knjiženje,obračune plač,osnovnih sredstev,ne naredimo dodatnega dela kot so bilance,davčni obračuni,statistike,prijava in odjave delavcev, Smo lenobe? Nismo! Ujeti smo med zakonskimi določbami,nejasnimi navodili,spremembami zaradi korone in,naj ne naštevam več, ker sem jezna.  

muc - 11.04.2022 - 14:38

Mogoče potrebujemo sindikat.
Tole je šlo predaleč.
Od Združenja ni veliko, vsaj, kar se nas tiče.

e.t. - 12.04.2022 - 12:20

Ana in zaradi vaših cvetk ostali  ne bi smeli imeti podaljšanja.. ?