krpan in druščina postani član

Naslov teme: akti podjetja - ali jih imate

1386  01.04.2022 - 08:13h / Ostalo / Avtor: mimi / 581 / 2

Spodaj v temi o nadurah pa tudi na splosno pri razlicnih vprasanjih, pogosto pisemo, da se zadeva preveri in izvaja skladno z zdr, kolektivno (ce obstaja) in akti.

Glede na to, da cel kup kolektivnih ni vec v veljavi in to ze vec let, me res zanima koliko podjetij dejansko ima spisane akte, sistemizacijo (ki je tudi azurirana). Vecja podjetja vecinoma res imajo, ceprav nekatera tudi bolj takotako, za majhna pa nisem prepricana. Ko se takole pogovarjam s kolegi racunovodji, tudi oni opazajo podobno. Sploh tam kjer je do 5, celo 10 zaposlenih. Jim je tezko jarkoli placati za take zadeve.

TIBA - 01.04.2022 - 09:11

Jaz imam 3 take, brez spisanih aktov v formalni obliki (ki bi ga naj delavci dobili). Imamo pa po alinejah dolocene/dogovorjene postavke (email konverzacija).

B - 03.04.2022 - 09:47

Res je, da se socialni patrnerji ne znajo dogovoriti za novo KP, v kolikor je sedanji potekel rok. Gre za neodgovorno ravnanje in  dopuščanje anarhije. Kar je zapisano v pogodbi o zaposlitvi in v ZDR je neizpodbitno. Drugače pa je, če se v pogodbi sklicuje na KP, ki je pa več ni. Jaz predlagam, da delodajalci sprejmejo sklep, da se še v naprej uporablja KP vse dokler ser ne sprejme nova. Tako se izognejo raznoim pravilnikom in podobno.