krpan in druščina postani član

Naslov teme: uporaba privatnega mobitela med službenim časom

1370  31.03.2022 - 10:31h / Ostalo / Avtor: X / 568 / 6

Sin menja službo. V novi službi so privat telefoni prepovedani in ga mora imeti v omarici oz. ne pri sebi na njegovem delovnem mestu. S tem se strinjam sama in sin tudi.
Me pa zanima a se to sme odrediti? Ker pri nas v službi imajo delavci v proizvodnji pri sebi telefone in saj veste kako je v praksi. tudi mi bi to radi uvedli Hvala

Leila - 31.03.2022 - 11:43

Pozdravljeni, 

Ko sem se sama delala v proizvodnji je bilo tudi prepovedano uporabljati osebni telefon. Vendar smo imeli številko proizvodnje ki so jo lahko starši posredovali v vrtec oz. šolo za nujne primere, ko bi starš moral po otroka v vrtec. 
Ne vem, ča bi vi bili v službi in bi se nekomu od družninskih članov kaj zgodilo, bi najbrž tudi radi bili dosegljivi. Npr da imate otroka, ki še obiskuje šolo. Otrok si pri telovadbi poškoduje roko in potrebhuje obisk zdravnika. (ali da se zgodi kaj hujšega)  Ali da otork v vrtcu bruha, starš ga more iti iskati? V kolikor ste oče/mama samohranilec -ka (tudi pri vas v proizvodnji se najbrž najde kakšen tak). Kako bo dobil to informacijo, če mora telefon pustiti v omarici? Kaj bo potem vzgojiteljica ob vsem delu še iskala informacijo kje je starš zaposlen in googlala in klicala info številko od podjetja??? Tako da potem bi bilo primerno zagotoviti številko, kamor lahko pokličejo tudi iz vrtca, šole ali zd doma. 
Otroka na poti v šolo zbije avto, mama/oče dela od 6ih do dveh ali celo še kakšni dve naduri zraven, torej do štirih.Telefon pusti v omarici. Iz zd doma kličejo in ne dobijo nikogar... Postavite se tudi malo v to vlogo, ne samo kako so delavci med službenim časom na telefonu.
Vprašajte sina, ali ima v službi zagotovljeno takšno številko? 
Podjetje kjer sem jaz delala je imelo...

lp


 

B - 01.04.2022 - 17:14

V resnih firmah so mobiteli prepovedani. Obtaja pa tel. številka za nujne primere, ki je vseskozi dosegljiva preko vodstva.

Marsikaj mi ni jasno - 01.04.2022 - 20:00

So določena delovna mesta in dela ter delodajalci, ki pač ne dovolijo telefonov v službi.
Predstavljajte si kirurga med operacijo, kako gre na čvek. Ali pa ginekologinjo sredi pregleda.

Kot drugo pami je smešno, ker sin je očitno ne več otrok, pa vi urejate stvari zanj. Vi se strinjate s tem? Malo pikro - pustitemu odrasti!

Mia - 05.04.2022 - 06:47

Marsikaj mi ni jasno... če dobro preberete vprašanje, gospa nič ne ureja za sina, ampak jo zanima, če je takšna prepoved dopustna, ker je pri njih v podjetju težava zaradi uporabe telefona v proizvodnji in bi to radi uvedli ... :):)

Pri nas telefoni niso prepovedani, tudi delavci v proizvodnji jih običajno imajo pri sebi.. Moram pa povedati, da uporabala le teh med delovnim časom za strojem ni v njihovi navadi. Če pa se že kdo izmed ta mladih spozabi, je pač opozojen, da se klic opravi, če ni nujen, med pavzo. Res pa je tudi, da naš direktor ni tako zategnjen, da se delavec ne bi smel premaknit izza stroja, tudi med delovnim časom. Če mu proces to dopušča, lahko tudi klic opravi ko ni pavze. Se kar držijo pravila, ti naši pubeci. :)
Se mi zdi, da če "vladaš" bolj prijazno, zaposleni lažje sprejmejo omejitve in pravila. 

 

X - 06.04.2022 - 09:07

HVALA Mia. Točno to sem hotela

sonce - 04.04.2022 - 11:06

jaz se pri takih dilemah vprašam, kako smo mi preživeli OŠ in kako so naši starši izvedeli, ko se je nam kaj zgodilo (pa sem tudi jaz potrebovala zdravnika in gips, pa je šlo vse brez mobitela :)
saj je fajn, da je nekdo dosegljiv 24/7, ampak po drugi strani pa ne bo konec sveta, če ne bo imel stalno mobitela ob sebi....