krpan in druščina postani član

Naslov teme: upoštevanje stroškov- sedež d.o.o.

1276  25.03.2022 - 10:27h / DDV / Avtor: Dada / 401 / 3

Pozdravljeni,
zanima me vaše mnenje. D.o.o. izvajalec trgovinske dejavnosti ima v najemu dva lokala v katerih izvaja svojo dejavnost. Podjetje je registrirano (sedež) na naslovu očeta od lastnice podjetja. Ta lastnica pa sedaj zahteva, da se upoštevajo stroški in por. DDV od vode, elektrik ... tudi od sedeža podjetja čeprav ni uradno ničesar od podjetja.
Kaj vi menite?
Hvala za mnenja in lep vikend,

Liza - 25.03.2022 - 10:58

pred nekaj leti so na enem seminarju omenili, da gredo taki stroški, ki niso zaračunani podjetju, samo preko najemne pogodbe in seveda obdavčitve kot najem, ddv se pa lahko odbija samo, če računi glasijo na podjetje in v tem primeru tudi ne bi bil noben problem za uveljavljanje stroškov
 

Dada - 25.03.2022 - 11:04

Računi se glasijo na d.o.o., odjemno mesta je naslov sedeža. Ni pa pogodbe o najemu ali uporabi prostorov in zato sem v dilemi. Na sedežu dejansko ni nič v vezi d.o.o. razen registracije, zato me skrbi da bo to težava če pride do pregleda.
Prosim še kakšno mnenje,

Simbi - 25.03.2022 - 17:11

V primeru, da računi glasijo na d.o.o., in je poraba po teh računih dejansko samo za d.o.o., ne bi smelo biti problemov.
To pomeni, da ima d.o.o. za odjem elektrike svoj števec, za vodo svoj števec... in da oče z računom, ki glasi nanj, dokazuje, da svoj del sam plačuje.