krpan in druščina postani član

Naslov teme: vaše mnenje

928  02.03.2022 - 08:29h / Ostalo / Avtor: joži / 680 / 3

Tisti, ki imate računovodske servise me zanima kako določate plače za zaposlene. Oblikujete plačo glede na to kaj dela in kakšne izkušnje ima,  glede na prihodke, ki jih ustvari in kolikšen % dobi delavec. Kašno plačo dobi zaposleni, ki dela vse od začetka do zaključka bilance, se pravi tudi reši problem, ki nastane. Je pravi računovodja.

TIBA - 02.03.2022 - 15:35

Ne zaposlujem, bi pa rada, a premalo zasluzim.
Minimalec mi je izpod casti, zato ostajam dlje na sihtu in naredim vse sama (hvala bogu da imam studentko za administracijo).Moj pristop pa bi bil, vsaj pp bruto slo,   ce zna  vse sam opraviti

B - 03.03.2022 - 09:29

Kot prvo ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi, ki določa osnovno plačo, ki izhaja iz tarifnrga razreda ( lahko je neomejeno višja)
Kot drugo je delovna uspešnost, ki izhaja iz sposobnosti delavca obvladovati vse faze dela. Delovno uspešnost pri malih delodajalcih določa delodajalec sam, priporočeno pa jre, d so izhodišča v pogodbi o zaposlitvi. Delovna uspešnost  nima omejitev po višini, če je tako zapisano . Iz vsega tega izhaja končna plača ( poleg dodatkov ).

TIBA - 03.03.2022 - 20:22

"B" modrujete,da se kadi od vas, vse ok. Ampak iz katerega sektorja ste? Dejavnost 69.200 nima predpisanih tarifnih razredov...ker nimamo zavezujoce KP. Torej se šefi, zaposlovalci o vsem odločamo sami (seveda upoštevajoč minimalne standarde po zdr in zminp). 
Joži je vprašala po konkrektnem podatku...pa ji niste odgovorili.