krpan in druščina postani član

Naslov teme: Knjigo pritožb prosim

538  04.02.2022 - 11:36h / Ostalo / Avtor: mimica / 542 / 1

Ojla,
Knjigo pritožb  prosim!
1. Ne morem verjeti, da me nekdo ima na piko ves čas. Ena zadnja je ta, da mi očita, da jem čokolado med službenim časom. Une druge, ki pa si med službenim časom lakirajo nohte, se šminkajo, izmenjujejo kuharske recepte, opravljajo varuške in učiteljice, na stroške službe kličejo vedeževalke, visijo na FB in podobno ne vidi.
Nekako razumem moje sotrpinke, rade bi bile lepe v službi, zato malo »korekcije« je potrebno narediti, zaradi strank in okolja.
Odkar imamo v naši pisarni Cvetko, rože so stalnica na mizah, vse diši in se kopa v prijetnem vzdušju. Ostale punce so nekako začele tekmovati med seboj, katera bo bolj »in«. Da kličejo vedeževalke tudi razumem, ker v stanju kakšnem smo, edini izhod je v čira čara. Storilnost pada, vse je nekako lajt, za vse je še dovolj časa, še niso roki…bilance , davčni obračuni, daj nehaj, kaj ta mimica spet teži… saj ni še konec marca!?
No pa sem se skašljala za ta petek.

2. Ime Meta. Ne vem kje FB našel ime Meta ( Meta Platforms). Meta je bila moja lektorica diplomskega dela, ki mi ni ostala v lepem spominu. Korigirala mi je vsako vejico in piko in komentirala,« znaki vam ne gredo najbolje« ( kar je res), jaz pa sem na konceptu omenjenega dela napisala ogromno pik in vejic z navedbo naj jih sama razporedi kamor sodijo. Druga Meta, ki mi gre v nos je bivša punca od mojega Janeza, ki jo še danes kdaj pa kdaj omeni.

Sobota bo. Delovna.
Lp, mimica

F.r.a.n.j.a. - 05.02.2022 - 21:06

Draga mimica, rada prebiram tvoje prigode, delno resnične, delno izmišljene,saj tvoja domišljija presega vse meje.
Sem bila včeraj na proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku, kot poklon vsem ustvarjalcem- kulturnikom, umetnikom in kulturnim  inštitucijam, ki nas bogatijo s svojo ustvarjalnostjo in se zamislila ob besedah govornice. A si vzamemo čas za umetnost, se udeležimo kulturnih dogodkov, preberemo kakšno knjigo, ali stran v knjigi? A so nam priotiteta le davčne knjige, zanesljive davčne rešitve,konstruktivno reševanje  ter vsesplošno delovanje v smeri skupne državne  blagajne?  A za našega "krmarja" smo mi računovodji  drugorazredna "kasta", ki z ničemer ni zadovoljna. Zdaj bi zopet radi podaljšanje oddaj. Le zakaj, se čudi?
Ne glede,koliko smo različni, smo skupaj močnejši (J.L. in J.O.). Pa smo res?
Zamislila sem se ob besedah solidarnost, prijaznost, strpnost. Nekako znano se bere. Smo  solidarni,prijazni in strpni do strank, ki nas izkoriščajo. Toda velika večina si moramo priznati, da smo si sami krivi.
Tako, jaz sem  prebrala "stran v knjigi". Mimica, hvala .
Pozdrav vsem