krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kovid

420  28.01.2022 - 20:43h / Ostalo / Avtor: Sanja / 622 / 3

Pozdravljeni,
V našem računovodskem servisu smo vsi zboleli za covidom. Sprašujem se kako bomo uredili vse potreno do 31.01.2022. Za nas ni nobene izjeme je potrebno narediti vse.

Anka - 29.01.2022 - 08:28

Ko sem to lani ob priblizno istem casu izpostavila na tem forumu, so se nekateri prav nesramno delali norca iz mene.
Po pravici povedano ne vem. Ce nimate ze prej vpeljanega sistema dela od doma vsaj za dolocene zaposlene, potem ali ne boste naredili ali pa po nekdo krsil izolacijo/karanteno.
Kadarkoli se je zapiralo celotno gospodarstvo in javna uprava in so bili vsi doma in sadili rozice, smo racunovodski servisi garali med vsemi tistimi vlogami in roki, in spremenjeni placami in nedelujocimi programi za place in nedelujocimi edavki. Mi nikoli ne smemo biti bolani. Se ko so podaljsali rok za bilance, so nekateri pljuvali po nas zaradi nase kao nesposobnosti.
Samo ideja, ne vem, ce bi sploh imelo efekt- vsem strankam vlozite na edavke obvestilo, da je cel racunovodski servis v izolaciji in da boste vse dokumente vlozili takoj, ko boste spet lahko delovali. Po mojem stranke ne bodo za to dobile kazni, zamudne obresti za stranke pa prevzamete na svoj strosek. Do plac pa bo kdo ze nazaj. 

Sanja - 29.01.2022 - 11:34

Anka popolnoma se strinjam z vami. Samo veste kdo pluva po nas, ki jamramo.
saj ni težko oddati bilance, pač oddaš nekaj. Mi pa gnjavimo in ne oddamo prej dokler ni vse usklajeno, to pa vsekakor zahteva veliko več časa in truda. Veliko servisov pa je takih, ki oddajo pač nekaj. Pred dvema letoma smo dobili stranko od enega servisa ker osnovna stvar TRR ni saldo štimal. In to ne za par centova ampak za nekaj več kot 4.000€ in tako je bilo tudi oddano. Da se res ne pogovarjamo o teh inštitucijah, ki vsi kao delajo od doma. Ampak pri njih ni rokov, oziroma, če ne bodo danes bodo drugi teden. Mi pa moramo do roka. Saj tudi mi delamo od doma, samo, ko si tako bogi da se niti po konci ne moreš držati pač ne moreš delati.  Lep dan vam želim in čim manj covida.

Toma - 30.01.2022 - 20:07

NUNO - postavimo se zase in nehajmo pljuvat. Ne bom razglabljala, ampak nismo vsi veliki in če imaš med strankami ali med delavci več kot 50 % zaposlenih, na izolaciji ali karanteni bi to moral biti opravičljiv razlog, brez zamudnih obresti. Saj učitej, uradnik ali trgovec tudi ne dobi kazni, če je v izolaciji ali karnateni.