krpan in druščina postani član

Naslov teme: Montaža blaga na nepremičnini v Avstriji

331  24.01.2022 - 19:14h / DDV / Avtor: Petra / 439 / 3

Pozdravljeni,

smo SLO DZ in bomo opravljali dobavo blaga in storitev, to je montažo tega blaga na nepremičnini za A DZ v Avstriji. Zanima nas ali obstaja kakšen vrednostni limit kdaj smo obvezni se registrirati v Avstriji in izstavljati račune z Avstrijskim davkom? 
Lepo prosimo za vaša cenjena mnenja. 
Sploh, če lahko kdo pove, ki se s tem ukvarja. 

Hvala in lp. 

Uredništvo - 25.01.2022 - 08:13

Kolikor nam je znano, imajo v Avstriji že dolgo tako, kot imamo mi od 22.01.2022 :) ... v mislih imamo tretji odstavek 76. člena ZDDV-1.
 
(3) Če obdavčljivo dobavo blaga ali storitev opravi davčni zavezanec, ki nima sedeža v Sloveniji in ni identificiran za namene DDV v skladu z 78. členom tega zakona, mora DDV plačati davčni zavezanec, identificiran za namene DDV, ki mu je opravljena dobava blaga ali storitev. Za plačnika DDV po prejšnjem stavku pa se ne šteje davčni zavezanec, ki je identificiran za namene DDV na podlagi tretjega in četrtega odstavka 78. člena, drugega odstavka 130.c člena in šestega odstavka 137.b člena tega zakona.

Pri dobavah blaga z montažo ni limitov. Bodite pa pozorni, ali ste opravili storitev na nepremičnini ali dobavo blaga z montažo... kraj obdavčitve je v obeh primerih v Avstriji, pač administrativno je mala razlika..

Če še nimate dostopa do popolne davčne rešitve - le še do konca januarja 2022 - ob včlanitvi na www.SuperDavki.com tudi praktično darilo
https://www.superdavki.com/account/register/subscribe

Petra - 25.01.2022 - 09:01

Hvala za komentar. 
Storitev bo opravljena na nepremičnini. 
​​​​​​Vemo, da je kraj obdavcitve Avstrija. 
Sami nismo prepričani kdaj smo obveznik registracije v Avstriji? 
 

Uredništvo - 25.01.2022 - 09:05

Sami ne poznamo avstrijskega zakona. Kdaj ste obveznik registracije v Avstriji - npr. ko opravite storitev na nepremičnini fizični osebi, ko opravite dobavo blaga fizični osebi v Avstriji.