krpan in druščina postani član

Naslov teme: DDV-TBE

41  05.01.2022 - 09:13h / DDV / Avtor: RK / 430 / 2

Pozdravljeni 
imam dilemo ali moramo na obrazcu DDV-TBE (Poročilo o skupni vrednosti dobav blaga na daljavo in opravljenih storitev za leto 2021 končnim kupcem v EU) poročati prodajo tudi za tiste ki so se z 1.7.2021 registrirali v OSS sistem za prodajo končnim kupcem. 

Razumem da se od 1.7.2021 dalje ne poroča ker smo registrirani v OSS, kaj pa obdobje od 1.1-30.6.2021?

Po navodilih referenta iz FURSA je sicer potrebno poročati, v samem obrazcu TBE pa je potrebno podpisati izjavo: 
- da skupna vrednost (skupaj v vseh državah članicah) opravljenih storitev ali dobavljenega blaga iz prejšnje točke brez DDV v tekočem koledarskem letu ne presega zneska 10.000 eurov in tega prometa ni presegla niti v predhodnem koledarskem letu.
Torej po izjavi ki jo je potrebno podpisati se ne poroča.......

Referentka je rekla da nam ne zna pomagati??

Hvala za pomoč
l.p. 

berni - 05.01.2022 - 11:28

pa oddajte pa se naj slikajo z njo.

Uredništvo - 05.01.2022 - 12:29

Iz pojasnila "Širitev vse na enem mestu ...", če vam kaj pomaga
https://www.superdavki.com/article/21105/ref_cat/41

Odgovor pri 35. vprašanju:
Obrazec DDV-TBE (poročilo o skupni vrednosti dobav blaga in opravljenih storitev iz drugega odstavka 30.f člena ZDDV-1) odda davčni zavezanec, ki opravlja telekomunikacijske  storitve, storitve oddajanja in elektronske storitve (v nadaljevanju TBE storitve) in dobave blaga na daljavo osebam, ki niso davčni zavezanci in imajo sedež, stalno ali običajno prebivališče v drugih državah članicah in skupna vrednost teh transakcij brez DDV v tekočem koledarskem letu ne presega zneska 10.000 evrov in tega zneska ni presegla niti v predhodnem koledarskem letu ter je kraj obdavčitve v Sloveniji. Obveznost predložitve obrazca DDV-TBE velja za vsakega davčnega zavezanca, ne glede na to, ali je identificiran za namene DDV v Sloveniji ali ne. Davčni zavezanec, ki se kljub nedoseganju praga 10.000 eurov vključi v posebno ureditev VEM ali se identificira za namene DDV v drugi državi članici, ne predloži obrazca DDV-TBE, mora pa to izbiro/pravila uporabljati najmanj v tekočem koledarskem letu in dveh naslednjih koledarskih letih.

Če še nimate zagotovljenega dostopa do popolne davčne rešitve - www.SuperDavki.com =
v januarju 2022 za vse nove člane DELUX / SUPER kluba dodajamo praktično darilo
https://www.superdavki.com/account/register/subscribe