krpan in druščina postani član

Naslov teme: najemnina

7  03.01.2022 - 08:09h / Ostalo / Avtor: jocko / 677 / 2

Pozdravljeni, ali od 01.01.2022 velja manjša obdavčitev za oddajo nepremičnin katere lastnik so FO? hvala

Martin Krpan - 03.01.2022 - 09:42

V katerem vesoljskem programu to piše? :)
KUL-ovci, ki niso niti najmanj davčno (kaj šele ostalo) cool, se ne strinjajo, da vi dobite večje plače, da plačate manj davka pri oddajanju nepremičnin v najem in podobno, so proti takšnemu grotesknemu znižanju davčnih stopenj v ZDoh-2 ... Da ne govorim o sindikalistih. 
Sicer bi lahko na vaše vprašanje zapisal le NE, vendar mi "roka" ne dovoli takšnega kratkega odgovora :).
P.S. Ker nekateri moja pisanja napačno interpretirajo v smeri politične propagande, lahko dodam le, da bom vedno podpiral znižanje dajatev v Sloveniji, drugače bo odliv "pameti" še večji v prihodnosti. In ni treba daleč ... Hrvaška je že postala (v primerjavi s Slovenijo) davčna oaza, z novim letom so znižali nekatere davčne stopnje pri "kapitalu" in pri "dobičku podjetij" ... si ne upam zapisati njihovo obdavčitev, ker boste zamenjali Hrvaško s kakšno "off shore" cono :).

B - 04.01.2022 - 09:52

Ni  državljana, ki nebi podpiral nižje davke ob dejstvu, da pozabi na enormno zadolžitev države. Ko se bo uveljavilo ponovno fiskalno pravilo, bomo gagali vsi po vrsti in še nekaj generacij za nami. Sledili bodo ZUJFI in podobne inovacije s strani vlade, pa naj bo leva ali desna. Do sedaj je to uvajala desna ne oziraje se na posledice in travme pri delavcih. Dolg države nebo nihče odpisal  se zavedajte, da bomo ekonomsko odvisna država.