krpan in druščina postani član

Naslov teme: Saga o KKK

5297  10.12.2021 - 18:03h / Ostalo / Avtor: brat od brivca / 700 / 3



"Pri kovidu kostanj naj ne bi škodu,
Ker ga hrustamo le na sprehodu,
Luščine pa mečemo kar po tleh,"

Uradna razlaga poskrbi za smeh!

Če take zdaj meščanske so manire,
(Po bratih: po vsem svetu "i šire"),
Potem smem odvreči tudi škrnicelj,
Pa ne bo gnjavil od snage špicelj.

Tud kuhančka lahko srebamo med hojo,
Za sabo pustimo plastično kupico svojo,
Za toplo sladkost srkajočimi mamicami
Bo ostal pločnik, posejan s slamicami. 

In v kolikor ga bodo dedci preveč popili,
Bodo za oglom brez slabe vesti odtočili.

//Lep pozdrav stari klapi - s posebnim spoštovanjem neumorni mimici - in s sladkopekočim spominom na petke (ne pred parlamentom - na štacjonu)
 

F.r.a.n.j.a. - 10.12.2021 - 19:37

To pa je šok! Kaj bi rad, da me kap. Mnogo časa je minilo, ko ni bilo glasu o tebi. Stara klapa se je z leti utrudila, prostor je dala mlajšim. Mislim pa, da smo še vedno prisotni, in iz ozadja prebiramo "pogruntavščine" le-teh. Nekatere so celo bolj papeške od papeža.
Vsa čast mimici, ki se še vedno trudi z aktualnimi temami in nas vsakokrat spravlja v smeh. Do srečanja, kljub dogovarjanju, med nami še ni prišlo. Vedno ima nekdo prste vmes. Trenutno nam politika ne dovoljuje, da bi se srečali in nazdravili s kuhančkom.
Zanimiva pesnitev, glede na aktualno  dogajanje.
Lep petkov večer vsem .

mimica - 11.12.2021 - 10:28

Lepo te je brati, brat. Aktualno in humoristično, bravo, bravo! Davkoplačevalci smo iz mešanega testa.zato hvala Urednišrvu, da v obilici resnih tem in vprasanj, dovoli da vsake toliko "spustimo" ventilček :) 
Dragi forumovci,čast mi je, da vam sporočim, da sem letos praznovala polnoletstvo na tem forumu in nadaljujem v stilu bolj star, bolj nor, kot pravi Franja. Pričakujem, da se bo oglasila še kakšna klepetulja iz starih dobrih časov. Takoj, ko bo kuhanček (javno) dovoljen vas pričakujem v Lj.,da nazdravimo mojemu polnoletstvu. Čisto resno! 
Pišite na srcca1@gmail.con 
Beki, ivček, MK, Marija, tita2, tudi za vas vabilo velja :) 

Lp,m

Rebeka - 11.12.2021 - 11:32

Pozdravljeni!! Z veseljem tudi jaz prebiram  vsa sporočila in  "pogruntavščine" ...stare klape in vsem forumovcev., ker pa zdajle španciram po ljubljanski tržnici in o p a z u j em  se bom oglasijla tudi jaz s kakšno "pametno" zvečer. Rada bi namreč zbezala ven mojega BB.
Pa lep pozdrav 
Še vedno vaša Beki