krpan in druščina postani član

Naslov teme: stečajni postopek-posredovanje podatkov

4965  15.11.2021 - 10:13h / Ostalo / Avtor: pikica / 585 / 8

Pozdravljeni!

Pri moji stranki se je uvedel stečajni postopek. Stečajna upraviteljica me je kontaktirala in zahtevala podatke (pog.o zaposlitvi, bruto bilance od leta 2018 dalje, odprte postavke), sočasno pa izjavila, da denarja v stečajni masi za računovodstvo ni.
Poslala sem ji predračun, ki pa ga ne misli plačat, grozi pa mi, da bo obvestila ustrezne organe o neposredovanju podatkov.
Zanima me ali ima kdo podobno izkušnjo in ali moram res vse to opraviti kar brezplačno.

Hvala že vnaprej.

TIBA - 15.11.2021 - 10:40

Razmisljam...v bistvu vas "prosi" za vso dokumentacijo ki je v lasti družbe in ste jo dolzni predati, sploh ce ne gre za duplikate in je vse pri vas. A bi svoji stranki zaracunali predajo dokumentov ce bi sli od vas drugam?

ALJA - 15.11.2021 - 10:47

Ne glede na to, ali boste vi izpisali/posneli podatke GK , jih mora stečajni upravitelj pridobiti od uradnih organov - torej AJPES, FURS, zemljiška knjiga, poslovne banke. Dokumentacijo, s katero razpolagate, predajte direktorju družbe. Edino on je pristojen za predajo dokumentov in podatkov. Vi ste "samo" računovodski servis, ki ga ni pooblastil za sodelovanje s stečajnim upraviteljem. V našem servisu tako postopamo z vsemi strankami, ne sodelujemo s stečajnimi upravitelji, 

TIBA - 15.11.2021 - 14:26

Alja, le "tipam"...na mojem primeru. Z razglasom stecaja, direktor izgubi vse pristojnosti/pooblastila. Pomeni, da "nov direktor" postane stecajni upravitelj. A me je stecajni " nap..."? No, v mojem primeru direktor sploh ni vec komniciral z menoj od razglasa stecaja

x - 15.11.2021 - 18:33

Vprašajte jo kdo pa potem plača njeno delo? Ali ona tudi dela zastonj?

tina - 16.11.2021 - 06:48

Pri stečajih naših strank smo sodelovali od uvedbe stečaja nad družbami (3x) s tečajnimi upravitelji. Pri prvi stranki smo izdelali poleg končnega obračuna še mrsikaj (izračuni plač, izračun nado,estil za neizkoriščeni dopust itd... in pomagali delavcem s prijavo na Sklad, na Zavod (ti dve stvari smo redili z delavci- smo se lepo dogovorili v obojestranski zadovoljstvo) itd in je bilo vse plačano iz stečajne mase. Račun sem izstavila  družbi v stečaju.
Pri drugih dveh pa je bil direktor toliko pošten, da nam je plačal vse - imeli smo srečo (v nesreči)

Biljana - 16.11.2021 - 09:36

Stečajnemu upravitelju dam na razpolago dokumentacijo, ki jo še hranim v fizični obliki in CD ali ključek s podatki knjiženj -seznam za predajo in zaključim sodelovanje. Morebitne terjatve do družbe v stečaju, skupaj z obrestmi, prijavim v stečajno maso.

B - 16.11.2021 - 10:48

Moje izkušnje so, da smo v takem primeru fizično z zapisnikom izročili stečajnemu upravitelju vso poslovno dokumentacijo in izdali izpiske odprtih terjatev in obveznosti in s tem zaključili sodelovanje. Vse to smo opravili brezplačno in tako brez naporov nadaljevali delo z drugimi strankami.

KP - 21.11.2021 - 10:12

Dokumentacijo predate direktorju in jo preda naprej stečajnemu upravitelju. Družba je dolžna poskrbeti še za pripravo bilance in ddpo na dan pred začetkom stečaja.