krpan in druščina postani član

Naslov teme: akontacija dohodnine s.p.

4941  10.11.2021 - 14:40h / Dohodnina / Avtor: Klara / 423 / 2

Zdravo, zanima me knjiženje akontacije dohodnine  s.p. in potem končna dohodnina. V enostavnem knjigovodstvu knjižimo pod ostale obveznosti, ki jih konec leta prikažemo v bilanci stanja pod ostale obveznosti ali pod ostale terjave, če je preplačilo. Si prav razlagam? V IPI pa se nikjer ne vidi ker ni strošek s.p.?
Prosim za potrditev če si pravilno razlagam.
Lep pozdrav

TIBA - 10.11.2021 - 18:40

Davek od dohodka nikoli ni bil strošek..berite standarde in zakonodajo porkaduš in nehajte blatiti našega poklica s takšnimi vprašanji! Sploh pa ne na današnji dan...praznik računovodij.
Začnite vsi "forum" računovodje brati predpise ki se vas tičejo če ste si sami sebi računovodja!!
Sita sem takšnih neumnih vprašanj! Žalite nas vse, poklucne računovodje s takšnimi vprašanji, uhhhhh ste mi dekl dvignili!!

Imam 6 stopnjo izobrazbe, poklic računovodja, komu na čast???  Na snago bom šla kante pobirat! Nestresno delo za isti denar. In ne bom se jezila več na taksna neumna vprašanja, ker tudi forumu več ne bom sledila!

Hellma - 11.11.2021 - 06:18

Mislim, da je dekle prebralo zakonodajo, pa potrebuje samo potrditev, da si zadevo pravilno razlaga. Se nam vsem to kdaj zgodi, da česa ne razumemo prav dobro pa imeli 4 ali pa 6 stopnjo izobrazbe. 
Mislim, da ste imela včeraj slab dan pa ste se na nedolžno osebo malo znesla. 

Upam, da boste imela danes boljši dan.