krpan in druščina postani član

Naslov teme: Cvetke ni, Cvetka je

4938  10.11.2021 - 11:53h / Ostalo / Avtor: mimica / 963 / 1

Ojla,

Ne morem čakati petka in fertik. Do torka me ne bo, zato hitim postoriti vse, kar se bo dalo.Predvsem pa ne morem biti tiho. V nadaljevanju boste ugotovili zakaj.
Po preležani koroni sem izgubila voh tako, da tisti znani parfum naše Cvetke, ki je sigurno zajel vsaki kotiček naše pisarne ( in une od  soseda, saj veste koga) ne voham.

Kako sem pozdravila korono vam bom pisala kakšen drug petek, danes pa o prividu, ki bi mu lahko rekla Cvetke ni, Cvetka je.

Slutila sem, da se nekaj pomembnega dogaja, kajti tako napedenanega šefa nisem videla kar dolgo. Zadnje dni je kar pogosto obiskoval fitnese, jacuzzi-je in frizerja kljub ukrepom in priporočilom vlade v zvezi s korono. Ves teden se obnaša kot ena mona, komaj da odzdravi in gre v svojo pisarno od koder ne slišimo ne bu ne mu. Še Tinček je večkrat potrkal na vrata in imel vprašanja iz tega ali onega področja. On mi je tudi bil malce sumljiv, postriženi brki, lasje nazaj, bela srajca, kravata… Kaj neki luna nosi te naše fante, sem komentirala včeraj.

Danes, pa Cvetka v naši pisarni!  
Zgodbo o Cvetki sigurno poznate, o njej sem pisala par krat, vedno z navdušenjem in občudovanjem. Na zadnje se  je oglasila iz Grčije, s svojim Djorgosom je uživala na njegovi ladji, pošiljala nam je fotke, da vidimo v kakšnem razkošju se kopa. In, danes ne morem verjeti, Cvetka nas je prišla obiskati. Pravzaprav je prišla prositi, če jo lahko vzamemo v službo za par mesecev, ker nadaljuje svojo pot v Dubaj. Šef ji je seveda obljubil, da je vsekakor vzamemo, pogodba za določen čas, plača zadovoljiva.

Opazujem Cvetko, vse na njej je dolgo ali podaljšano ( besedo podaljšano običajno uporabljam ko govorim o delovnem času, tokrat pa izjema). Lasje podaljšane in dolge, nohti podaljšani in dolgi, obleka kratka, da bodo noge videti še bolj dolge… A veste, da se mi ubogi Djorgos kar smili, če ga koronjaš ( korona po grško) ni pobrala, ga bo ljubezen. Cvetka pa bo kot metuljček izbrala to, kar je po njeni volji.

Spomnila sem se, ko smo Cvetko prvič sprejemali v službo, kako je prikorakala v pisarno, dvignjena glava, škornji čez kolena, pelc montlj, srajčka iz svile, minič… Našemi šefu so se učke kar zasvetile in takoj je rekel » ta bo pa dobra, a ne«, » ja, ja šef, bo dobra za kavo kuhat« sem bila iskrena, kar mi verjetno ni odpustil niti do danes. In, tako je ta lepi metuljček postal del našega kolektiva, vse dokler ni našel drugo, boljšo rožico.

Pravzaprav je Cvetka prinesla pozitivno spremembo. Vzdušje v kolektivu se je popravilo, nobenega izliva slabe volje, kričanja… In prav zaradi slednjega se veselim, njenega come back-a. Itaq rabimo nekoga za izterjavo... 
Da bo vedela, da sem ZA, sem ji poslala mesič vizavi mize, kratko in jasno »dobrodošla«.   

Premišljujem... 
Smo ugotovili ali se vrača pomoč prejeta 1-3/2021 v obliki TD in kateri kriteriji veljajo? 
So krivi zakoni ker niso dovolj jasno napisani ali pa smo računovodje za na luno? 
Zmanjkalo mi je besed,

Lepo se imejte!

lp, mimica



 
 

Sonja - 10.11.2021 - 12:55

:)
 mimica in kaj ste ugotovili :
Smo ugotovili ali se vrača pomoč prejeta 1-3/2021 v obliki TD in kateri kriteriji veljajo? 
TD prejet 1-6/2021 se gleda upad prihodkov 2020/2019?