krpan in druščina postani član

Naslov teme: Znižano plačilo vrtca

4866  03.11.2021 - 21:25h / Dohodnina / Avtor: DaLi / 561 / 3

Kot veste so zdravstveni delavci prejemali od lani do junija letos dodatek za delo v tveganih razmerah. Center za socialno delo je pridobil podatke od FURS-a pri izračunih za otroški dodatek in znižano plačilo vrtca. V odločbah, ki so jih prejeli uprvičenci, so bili ti dodatki šteti med dohodke družine. Danes mi je povedala neka gospa, da ji je nekdo na FURS-u povedal, da ti dodatki ne bi smeli biti šteti med dohodke družine in da so tisti, ki so se pritožili, prejeli popravljene odločbe (brez upoštevanja teh dodatkov za delo v tveganih razmerah-posledično višji otroki dodatek in nižji razred za plačevanje vrtca). Ali kdo to zadevo pozna oziroma ve o tem kaj več?

bodo nove odločbe? - 04.11.2021 - 11:03

https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/vec-10-tisoc-ljudi-zaradi-napake-prejelo-nizje-otroske-dodatke-910264
 

bodo nove odločbe? - 04.11.2021 - 14:08

Zanima me, če je kdo že prejel nove-popravljene odločbe za otroški dodatek, štipendije, vrtec, brez upoštevanja dodatkov? Ali povrnejo premalo izplačana sredstva za nazaj?
Ali se potemtakem tudi za nazaj lahko ureja npr. preveč plačano kosilo in malica v OŠ, ki bazira na napačnih podatkih odločbe o OD?

 

DaLi - 04.11.2021 - 17:10

Na CSD Kranj so mi povedali, da so prejeli nek seznam zavezancev, kateri so prejeli dodatek za delo v tveganih razmerah in katerim bodo po uradni dolžnosti poslali nove popravljene odločbe. Niso pa še vedeli, kdaj se bo to zgodilo, ker še pošiljajo redne odločbe. Na moje vprašanje, če se bo upoštevalo za nazaj in se bo poračunalo za nazaj, so mi odgovorili (citiram): "Prav bi bilo."