krpan in druščina postani član

Naslov teme: Ta petek o prevozih

4654  15.10.2021 - 13:03h / Ostalo / Avtor: mimica / 730 / 4


Ojla,
Toliko novih dogodkov se je zgodilo med tem časom, ko me ni bilo tukaj, da bi lahko napisala knjigo. Eno javljanje ne bo opisalo niti delček tega, kar se mi je dogajalo. Najprej novitete in (ne)jasnosti okrog prevoza na delo in iz dela, navodila okrog PCT, sprememba programskega paketa pri knjiženju dogodkov v naši firmi, dopust, bolezen, ljubezen, ni da ni.

EUREKA
140 evrov… hm kako izračunati ? Guglamo, štejemo kilometre, pišemo, brišemo, koliko komu pripada, da ja ne gremo čez magične številke in meje , ki jo postavlja davkarija. Trudimo se maximalno, ne vemo pa ali se bo taglavni strinjal, bodo izjave ali ne, kajti za njega smo vsi eni sami formalisti. Za to, da se bo on strinjal bi povprečen računovodja rabil tri dni priprave. Najprej napišeš, potem če je treba narišeš in tretji najvažnejši korak je pojasnilo. Njega zanimajo samo finance. Kalkulator mu dela sto na uro : žena je itaq prijavljena na vikendu in bo vlekla kilometre tako, kot do sedaj, on bi najraje Urbano ker se mu kilometrina ne izide, za ostale pa mu je dobesedno švedsko. Če dobimo prevoz ali ne.
Malček predolg uvod dragi moji, se moram popraviti : zgodilo se je nekaj nepričakovanega. Eureka! Šef je odkril v čem je finta. Takoj, brez pojasnil in komentarjev, je ugotovil, da je najboljše, da podpiše interni akt , da dobimo vsi kilometre. Ga imam na sumu, da se je par dni nazaj dobil s Poldetom, ki mu je vse razložil, kajti »vaša zakomplicira še tako enostavno stvar«. Polde, najboljši šefov frend, je prava davčna enciklopedija. Enakega mišljenja je tudi Tinček, ki je tri krat vmes zaprl s.p. in ponovno odprl. Njegova logika je, če nimaš dela zapri s.p., ko pride kakšno naročilo pa odpri. Čisto ajnfoh. Zakaj bi podpiral državo (?) pozablja, pa da ga je taista država v času korone podpirala.
Pa še nekaj vam bom zaupala : v naši službi so antivakserji. pravzaprav je samo eden antivarser. Vem, da ste uganili kdo!  Tisti, ki se boji injekcije. Ubogi naš negativec. Sem prepričana, da on ne bo pozitiven niti ko bo / če bo imel korono saj pri taki količini česna in čebule, ki jo konzumira med službenim časom, se ga korona ne bo prijela niti pod razno.
Toliko na kratko z moje strani. Ne smem vas zadrževati, ker računate plače. Komaj sem spravila skoz tri plače, zaradi prevozov sem čisto hin! 
Obvezno se vam še javim. Joj komaj čakam..

lp mimica
 

Lena - 15.10.2021 - 14:53

Nekaj podobnega je tudi pri nas. 

Fani - 16.10.2021 - 08:22

EUREKA za Mimico????????????❤

Fani - 16.10.2021 - 08:22

vprašaji so smeškoti

Tanha - 21.10.2021 - 08:26

Hvala draga Mimica za vaš humor. 
Tako prijetno vas je brati.
Saj z vašim humorjem razbijete napetost. 

Vse dobro