krpan in druščina postani član

Naslov teme: Nagrada za preseganje kvote

4630  14.10.2021 - 07:36h / Ostalo / Avtor: cosmo / 490 / 4

V zakonu piše, da če uveljavljamo oprostitev plačila priskevkov za invalide moramo vsaka tri leta revidirati računovodske izkaze. Mi bi uveljavljali samo nagrado, a smo tudi zavezani k temu ali samo, če bi še uveljavljali prispevke zraven? Hvala

Breda - 14.10.2021 - 08:09

Uf, tega pa nisem zasedila, da je potrebno revidirati? Kje točno to piše? Hvala.

Liza - 14.10.2021 - 09:54

ZZRZI
43. člen
(zaposlitveni center)
(1) Zaposlitveni center je pravna oseba, ki se ustanovi zaradi zaposlovanja invalidov izključno na zaščitenih delovnih mestih in izpolnjuje kadrovske, organizacijske, tehnične in druge pogoje, ki jih predpiše minister, pristojen za invalidsko varstvo, in ima izdelan poslovni načrt. Občine skrbijo za vzpodbujanje ustanavljanja in delovanja zaposlitvenih centrov na svojem območju.
52. člen
(pojem invalidskega podjetja)
Kot invalidsko podjetje lahko posluje gospodarska družba, ki je organizirana in deluje kot kapitalska družba v skladu z določbami zakona, ki ureja gospodarske družbe, če posamezna vprašanja njenega pravnega statusa, upravljanja in poslovanja s tem zakonom niso urejena drugače.
59. člen
(revizija računovodskih izkazov)
(1) Invalidska podjetja in zaposlitveni centri, ki se po določbah zakona, ki ureja gospodarske družbe, razvrščajo v srednje ali velike družbe, revidirajo računovodske izkaze vsako leto, invalidska podjetja in zaposlitveni centri, ki se razvrščajo v majhne družbe, pa na vsaka tri leta.

Če prav razumem, morajo revidirati samo invalidska podjetja in zaposlitveni centri.

cosmo - 14.10.2021 - 10:43

Ja glede na ta člen res a vsepovsod, kjer je govora o oproščenih prispevkih invalidov  tako piše in sedaj ne vem ali smo zavezani ali ne, kako imate to urejeno drugi, ki niste zavezani k reviziji?

B - 15.10.2021 - 09:46

Mislim, da je to vezano na invalidska podjetja in ne na podjetja, ki presegajo kvoto.