krpan in druščina postani član

Naslov teme: furs - prenosi sredstev brez osnove

4391  17.09.2021 - 14:53h / Ostalo / Avtor: Dada / 831 / 4

Zanima me, če ima še kdo tako ali podobno izkušnjo. Zadnje mesece opažamo, da se dogajajo neopravičeni opomini (za prispevke ki imajo rok plačila v letu 2022), prenose sredstev iz kontov na konte, ki so brez smisla oz. osnove ( stranka imela na DDV preplačilo oz. v dobrem in so prenesli na akontacijo, kjer ni bilo dolga in sedaj ima tam preplačilo).
Sicer smo kontaktirali furs pa se zgovarjajo en na drugega, na koncu pa dobiš še informacijo, da daš vlogo za preklic knjižbe in kar nekaj?! Kot bi mi naredili napako. na podlagi takih napak je stranka ostala dva meseca brez TD.
Hvala za mnenja,

Pikica - 18.09.2021 - 20:04

Tudi jaz imam podobno izkušnjo.Stranki so poslali opomin,da ni plačala ddv 7/21,oni pa niso imeli poknjiženega ddv 6/21 kjer je bilo 6.000eur preplačila.
Pa kar delajo neke izravnave,mi moramo pa potem delati naloge za preknjižbe...katastrofa kam smo prišli..samo dodatno delo nam delajo.

Metka - 20.09.2021 - 10:11

meni so tako zmešali zavezanca samostojnega umetnika, ki mud ržava plačuje prispevke,res natančno in redno kot je 
po obračunu, šli so dati prispevke na 2022 in mu vrnili denar kao preplačilo  ne vem kako mu naj dopovem, da bo moral to plačati.
še hujša je pa referenetka, ki je pravi da je to nič ne briga ker oni imajo avtomatiko .
sestavljam dopis fursu.

e.t. - 20.09.2021 - 10:52

Mi smo plačali akontacijo za vseh 12 mesecev vnaprej. Čeprav smo nakazali na pravi skic je to preplacilo povsod drugod samo tam ga ni kjer bi moral biti ...br..br...

pika2 - 20.09.2021 - 11:42

Zanimive izkušnje, ki kažejo samo na fleksibilnost in usposobljenost referentov, ki knjižijo.  Sama imam same dobre izkušnje. Pri zavezancu, ki je normiranec ima   preplačilo par 10 €, pa ni nikakršnega vračila in tudi preknjižbe ne.  Pisna  vloga je bila opravljena naslednji dan po oddaji LD na e-davke.
Pri drugem zavezancu, ki je plačal letni poračun dohodnine na napačen sklic, pa se ni zgodilo nič.  Sem poklicala na furs in mi je  zelo prijazna in  za moje pojme zelo usposobljena referentka uredila preknjižbo po telefonu  v manj kot 5 (petih!!) minutah. Prosila me je, naj ji  na mail pošljem  kratek dopis  s seznami kontov (brez zneskov)  med katerimi je bil opravljena preknjižba.   Preknjižbe sem imela na ekranu  med pogovorom že vidne. Skratka, se da in  jih  lahko samo pohvalim.
Tudi "avtomatika" se mora zgoditi po vnosu in navodilih   osebe. Vtipkalo se ne bo samo.  Iznajdljiv in spreten referent pa bo uspel to tudi rešiti in spraviti na čisto.