krpan in druščina postani član

Naslov teme: prevoz na delo-po km ali mesečna vozovnica

4360  15.09.2021 - 22:47h / Ostalo / Avtor: PIPI / 757 / 4

Mene pa zanima predvsem,  kako si razlagate pojem, da javni prevoz ni mogoč.  Zaposlili bi delavca, ki se bi vozil iz Lj v Celje. Najprej potrebuje mesečno vozovnico za javni promet po LJ, potem rabi vozovnico iz LJ do Celja in potem ima še cca 2 km od AP Celje do delovnega mesta, za kar bi tudi potreboval mesečno vozovnico za mestni bus. 

Kaj pa v primeru, ko bi delavec prav tako potreboval dve mesečne vozovnice, da bi prišel na delo, ker pač mora presedat, ker ni direktne linje. Pa še časovno se mu ne bi izšlo z pričetkom in koncem opravljanja dela, ker ni tako pogostih zvez.  

Lahko v obeh primerih rečemo, da javni prevoz ni mogoč in upoštevamo km?



 

B - 16.09.2021 - 07:27

Uporaba osebnega vozila je nujno, potovalni čas z javnim prevozom je nevzdržen.

Magda - 16.09.2021 - 07:28

 Ce gre za gospodarstvo .... za september ze veljajo nova pravila glede prevoza na delo in sicer se, razen ce kolektivna pogodba doloca drugace, prevoz obracunava po km.

Opa Zovalec - 16.09.2021 - 07:57

Predlagam, da striktno ločite obveznost delodajalca, da delavcu vrne stroške prevoza na in iz dela, ki je določena s KP ali aktom delodajalca, ter davčno obravnavo tega stroška.
Gled vprašanja pa sledite logiki, ki jo je navedel B. Dvakrat mestni in enkrat primestni avtobus verjetno pomeni 4 do 5 ur dnevno za prevoz. To ni sprejemljivo...

JaneDoe - 16.09.2021 - 08:43

kljub kolektivni pogodbi za gradbeništvo, smo napisali interni akt: 
Povračilo stroška prevoza na delo in z dela do velikosti 0,18 eur za vsak polni kilometer se uporablja iz razlogov, ker delavec iz utemeljenih razlogov ne more uporabljati javnega prevoza:
pomanjkanje javnega prevoza,  večkratno prestopanje na poti na delo in z dela (ni direktnih linij), časovno neustrezni voznega red, velika poraba časa za prihod na delo in z dela, manj ugoden delovni čas (delo preko delovnega časa)