krpan in druščina postani član

Naslov teme: Odvisno razmerje

4214  30.08.2021 - 09:42h / Drugi davki in takse / Avtor: Kriza 1 / 615 / 4

S.p. dela samo z enim partnerjem, kar pomeni, da je z njim v odvisnem razmerju. Torej, poslovni partner s katerim je v odvisnem razmerju mu povrne stroške prevoza, prehrane, regresa in podobno. Ali za te stroške s.p. izda račun partnerju, na primer : prevoz na delo, prehrana, regres? Kako s.p. zaračuna partnerju navedeno? Kako delate ostali? Hvala!

marta - 30.08.2021 - 15:47

zato ima s.p. pomoč računovodskega servisa, kjer ob plačilu pridobi vse potrebne podatke

Kritika - 31.08.2021 - 11:17

marta, se ne strinja z vami. V kolikor ne znate odgovora, se ne izgovarjajte na računovodski servis. Tukaj smo, da si pomagamo, pa naj bodo vprašnja še tako enostana. Eni smo zaačetniki i se prvič srečujemo s podobnimi vprašanji.
Vaš odgovor je v nasprotju z računovodsko etiko, ki se uči v prvem letniku faksa, če ste sploh obiskovali faks.
 

sonček - 01.09.2021 - 20:08

Kritika, se strinjam z vami. Računovodje smo ljudje, ki pomagamo vsem - direktorju, tajnici, kadroviku, prodajniku, nabavniko, skladiščniku, tehnologo, predelavcu,...čistilki in tudi na forumu. Računovodja je mati/oče vsakega podjetja, ki ni poročena z direktorjem (če je ženska ali pa je:)), svoje znanje prenaša na druge - to je naša etika, to smo MI. Vsak ne more biti Računovodja z veliki začetnici. Še to, niso računovodje samo v računovodskih servisih - vsako podjetje ima svojega Računovodju, ki ga tudi ceni, če je ta pravi Računovodja. Ok?
 
Odgovor kriza1, mi imamo takšene primer, vendar se stranke med seboj dogovorijo in vse to že vračunajo v ceno ure razen regresa ali božičnice. Za tista dva izplačila izstavijo posebej račun in napišejo za dodatne storitve.  

Kriza 1 - 01.09.2021 - 21:40

sonček, najlepša hvala. Upam, da se v pogodbi o poslovnem sodelovanju vse to napiše in tako fakturira navedenih dodatnih storitev. Zanimalo me je ali napiše kar "stroški prevoza"," stroški regresa" in podobno, ali pa kar "razni drugi stroški".
Še enkrat hvala!