krpan in druščina postani član

Naslov teme: delovna obremenitev

3890  21.07.2021 - 13:20h / Ostalo / Avtor: lunca4 / 631 / 6

Pozdrav vsem, še posebej vodjem računovodskih servisov, ki zaposlujete.
Zanima me, koliko dela naložite svojih zaposlenim in kako merite uspešnost. Mi smo doslej ugotavljali delovno uspešnost glede na število vknjižb, plač, obračunov in drugih storitev. Glede na vse več avtomatizma pri našem delu (avtomatsko knjiženje bank, faktur, ...) pa se mi zdi, da naš način ni več povsem realen.  Kako to rešuejte pri vas. Hvala za vaša razmišljanja.

TULIPAN - 22.07.2021 - 09:19

Pozdravljen,
pri nas imamo  poleg dveh solastnic eno delavko in  smo morda za staromodni, morda celo ne ekonomični
Ampak razmišljamo, da neka osnova moa biti pa ne minimalna in potem  ob povečanem delu uspešnost. . 
Delavka imam plačo osnovni bruto 1.500 eur + prevoz in prehrana., ne dela pa plač ne  DDVjev ne bilanc.  Takrat ko je kakšne poseben mesec in je več dokumentov ali  se mudi, zdaj med dopusti , pa dodamo delovno uspešnost po  najini oceni od 100 do 300 eur. bruto.
In zdaj bomo iskali novo, dodatno moč in ne bomo spreminjali pogojev. A je v redu ali ne pa ne vem če bom kdaj vedela ????
 

marta - 22.07.2021 - 10:23

kaj pa potem vam dela za 1500 bruto? 

Tilka - 22.07.2021 - 10:36

No, saj delo v računovodstvu niso samo plače, DDV in bilance.

Verjetno dela kompletno knjigovodstvo, zato pa solastnici prevzameta zahtevnejša opravila in se ne hecata s knjiženjem, izterjavo, usklajevanjem odprtih postavk in še marsičem. Cel kup je majhnih nalog, ki niso zahteve, ampak jemljejo čas, npr arhiviranje, kopiranje, sortiranje dokumentov pa še in še je tega. Dvigovanje telefonov.

Tudi pri nas imamo knjigovodjo, ki vsem odnaša rit. Računovodje pa potem nadaljujejo z zahtevnejšimi nalogami in svetovanjem.

TULIPAN - 22.07.2021 - 12:11

točno tako , dela ne zmanjka, dokumentov je v vseh oblikah več kot dovolj. če bi bilo delo računovodstva samo plače,, DDV in izdelava bilance iz bruto bilance, potem ne bi rabile nikogar in tudi jaz bi imela več časa in bolj mirne proste dni, tako pa.  Marta če imate vi kakšne boljši predlog organizacije  dela  bom iskreno vesela. Bodite dobro in prijetne poletne dni.

marta - 22.07.2021 - 13:53

moje mnenje je, da v kolikor knjigovodja ni dobro izobražena da naredi DDV, potem se vprašam kako so stvari sknjižene tako da DDV kot tudi za bilance... če pa govorimo o administraciji pa je to drugo kot knjigovodja

lunca4 - 23.07.2021 - 09:00

Seveda se strinjam, da osnovna plača mora biti... tu ni dvoma, me pa zanima, kako veste, ali ima delavec dela premalo ali preveč... merite po številu vknjižb, dokumentov, plač....  Tukaj se meni zatika.  
Je oseba, ki je hitra, natančna, lojalna na enakem delovnem mestu kot oseba, ki to ni.... plača pa je za enako delovno mesto enaka.... ni pošteno. Mogoče ne razmišljam pravilno, ...več glav več ve...