krpan in druščina postani član

Naslov teme: Bolezen računovodje

3754  08.07.2021 - 21:13h / Ostalo / Avtor: Ksana5 / 2096 / 19

Pozdravljeni,
sem v precej težki situaciji in ne vem kaj storiti.
Zaradi hujše bolezni bom dalj časa odsotna, imam pa računovodski servis, v katerem sem zaposlena sama.
Na bolniški v 20 letih dela nisem bila nikoli, strankam vedno na razpolago.
Zdaj pa se je zgodilo, kar se je, večina jih je to sprejela z razumevanjem, iz strani dveh pa vsakodnevno prejemam maile z žaljivo vsebino, očitki, zahteve, da se takoj pošljejo doloceni dokumenti, s tem, da ima stranka vse pri sebi in je knjizeno na njenem programu.
Vse to mi poleg moje diagnoze povzroča res hud stres.
Kaj storiti v tej situaciji?
Hvala za pomoč.

živa - 08.07.2021 - 21:31

Ja, tega se bojimo, tisti, ki smo sami za vse.....povejte tema dvema strankama še 1x v kakšni situaciji ste in da je (mora biti!) za vas trenutno zdravje na prvem mestu....vsakdo lahko zboli in je v taki situaciji....najbrž tudi ti dve stranki.....če tega ne morejo razumeti in ne gre drugače, pa naj si poiščejo drugo računovodstvo.....verjemite, če bosta odšli, vam ne bo nikoli žal za njima. Bila sem v podobni situaciji - skupaj z razumevajočimi strankami smo dali čez tri moje porodniške. Če je volja na obeh straneh gre; če pa na eni strani ni razumevanja, pa vseeno, če takšnih strank nimate - tudi vaši živci so nekaj vredni. Želim vam čim hitrejše okrevanje in vse dobro in upam, da so vam moje besede vsaj v tolažbo, če že kaj drugega ne.

Ksana5 - 08.07.2021 - 21:41

Hvala za lepe besede.
Žal ni razumevanja, imajo novo računovodstvo, mene par mesecev ne bo, naslednji teden me čaka poseg.
O svojem zdravju nisem dolžna razlagati, vendar sem vseeno povedala, kako je z mano.
Boli to nerazumevanje in ignoranca stanja, pa ravno njim sem bila na razpolago 7 dni v tednu.

TIBA - 09.07.2021 - 06:29

Ksana5, zdaj imate priložnost da spoznate cloveško plat svojih strank. Takšnih ljudi vam ni treba, četudi vam predstavljajo pomemben vir dohodka. 
Situacija je tudi priložnost, da si na novo postavite "službene" vrednote, gotovo boste v prihodnje stresu rekli ne oz.ga boste znali obvladovati. 
Vse slabo za nekaj dobrega!

Držite se, hitro okrevanje vam želim.

Fortranca - 09.07.2021 - 09:48

Joj... Moje sočutje do vas. Mi je tako hudo za vas, če bi lahko, bi vam pomagala (ali vam lahko kaj pomagamo? Je treba kaj za nazaj podelati?... Kateri program imajo? ste iz LJ?).

Podobnega krvosesa sem nekoč tudi sama srečala. Ampak, kot pravijo, "karma is a bitch" in je dobil svojo porcijo s strani vesolja nazaj. 

Ana - 08.07.2021 - 21:51

Žal sem tudi sama v podobni situaciji... me je kap in vprašanja je kdaj bom sposobna za delo... stres nas ubija

Mare - 09.07.2021 - 08:02

Ksana5
od kje pa ste?

sonce123 - 09.07.2021 - 08:03

Draga gospa, najprej postavite sebe na prvo mesto. Kaj vam pomaga delo, če nimate zdravja. Takih, ki to ne razumejo, sploh ne rabite v vašem življenju. Najdite si začasno pomoč, dokler ne uredite najprej svoje zdravje. Zakaj mislite, da ste dobila opozorilo v življenju? Jaz sem ga dvakrat in od takrat naprej dam sebe na prvo mesto. Prej bila nenehno v stresu, zdaj se ga izogibam na veliko, kolikor se le da. 

Nismo na tem svetu, da se zgaramo do konca in da delamo za ljudi, brez sočutja za sočloveka. Vse je energija in vsak dobi svoje. 

Vse dobro vam želim in zamislite se malo nad svojo situacijo in kako boste zadevo peljali naprej. 

jst99 - 09.07.2021 - 08:50

Jaz vam predlagam, da začasno zaposlite nekoga, ki bo delal namesto vas, da boste lahko obdržali stranke. Sicer verjamem, da je kar težko danes najti nekoga, ki bi kar padel notri in na hitro znal vse peljati naprej, ampak žal imate takšno delo, katero težko čaka toliko časa, da se pozdravite... Želim vam srečno naprej in na prvo mesto postavite vaše zdravje. 

. - 09.07.2021 - 10:51

Čestitke za pogum....verjamemo, da boste zmogli:
- Iskreno upam, da ste pri tistih dveh spoznala koliko vas cenijo. Ni ga denarja, ki bi odplačal tako nespoštovanje. Upam, da bosta ta dva prva v vrsti za odpoved sodelovanja. Čimprej jim predajte nujno potrebno in ADIJO. 

- Za ostale pa poizkusite pridobiti pomoč, da skupaj prebrodite teh nekaj mesecev vaše odsotnosti.

Sporočite če vam skupnost davkoplačevalcev lahko kako pomaga. (okolje kjer delujete, programska oprema....)

Extra - 09.07.2021 - 11:28

Ne vem, če je katero oko ostalo suho ob branju zgoraj napisanega... POKLON in vse je res. 
Karma is not a bitch, it´s a mirror... 

Ana - 09.07.2021 - 13:54

Spoštovana gospa Ksana5
če potrebujete kakršno koli pomoč vam lahko pomagamo med vašo bolniško odsotnostjo- na kateri program pa knjižite?
Drugače pa smo mi imeli enak primer, v začetku korona situacije ko so bili pritiski tako  visoki iz stani strank+ oddajanje bilanc da je tudi pri nas prišlo verjetno do paničnega napada/kapi- ne vemo kaj se je zgodilo, srečo imamo, da smo vzeli kot opozorilo in da ni bilo hujših zapletov- tudi ko smo zbolele z korono cela pisarna so stranke tako pritiskale na nas, da bi direkt iz smrtne postelje lahko še njim preden da človek umreš posrežeš. Tako da so se res pokazali sebični obrazi.
Še sreča, da na koncu vsi umremo.
Tako da postavite se zase, naredite čustveno praznino in se z temi strankami enostavno ne omremenjujte več, ker so očitno psihopati- važe življenje in svoje zdravje postavite pred njihove interese.
Vse dobro, držim pesti, da odklopite in se v miru pozdravite.
SREČNO!

Ksana5 - 11.07.2021 - 17:35

Hvala,
kot bi opisovali mojo situacijo, točno tako je.

. - 09.07.2021 - 14:01

Take stranke imajo na lestvici za prekinitev sodelovanja v razponu 1-10 oznako 15+!

dobra.karma - 09.07.2021 - 16:21

Doživeli vse našteto. 
Če lahko pomagamo, nas kontakirajte na e-pošto: vid.tom16@gmail.com
Pogumno naprej, jutri je nov dan.

Lp,

 

Netali2 - 09.07.2021 - 18:50

Nas je več, ki smo že bili v taki situaciji. Imela dve težji operaciji. Zadevo sem rešila tako, da sem se dogovorila s študentko, ki mi je pomagala. V pisarni sem imela ležišče, da sem lahko študentko vodila pri delu. Le plače sem uspela sama narediti tako, da sem leže delala na prenosnem računalniku. Tudi z davčno sem se dogovorila, da so mi odobrili podaljšanje roka za oddajo DDV-ja, predvsem zaradi časa, ki sem ga prebila v bolnišnici. 
Večina strank je bila razumevajoča, ne pa vsi. Žal je vedno tako.
Je bilo težko, vendar smo uspeli.
Držim pesti za vas, da vam uspe in se čimprej pozdravite.
Srečno

mak - 10.07.2021 - 14:13

Če ste iz Lj-okolica lahko pomagam. Sem upokojenka in bi imela čas vsaj kak dan v tednu.
Pogumno v zdravljenje. Vsakega od nas lahko doleti kaj hudega.

Taja - 10.07.2021 - 16:46

Pozdravljeni,
konec decembra sem prejela klic znanke, ne kolegice. "Delaš na programu, ki ga imam, grem za nekaj dni v bolnico, ali bi mi lahko malo pomagala?". Ker sem leto dni v penziji in to poznam, sem seveda rekla: če potrebuješ, ti bom že uredila, kar bodo stranke potrebovale. 18.12.2020 sem bila prvič pri njej, bila je nekaj dni doma, nato prevozi v Maribor, Topolščico, Ljubljano - končno kot strela iz jasnega neba, huda diagnoza. 
Bile so različne firme, večino sem poznala, razen gradnje stanovanj, prodaja stanovanj in podobno, s tem pa se res nisem srečala pred tem. No, nekaj dni v decembru se je razveklo krepko cel januar, saj so bili tudi trimesečni zavezanci, ki niso bili tekoče urejeni - ker pač ni potrebno sprotno oddajati dokumentov po njihovi teoriji. Krepko sem se namučila, da sem spoznala vse posebnosti pri posameznikih. Dve firmi sta bili sicer zahtevni, a zelo uvidevni, pomagali z obrazložitvami, ostali pa so samo zahtevali. Z zadnjimi atomi energije sem uredila vsem bilance - do konca februarja. Prve dni marca je moja znanka odšla za vedno. Izmučena in utrujena bi potrebovala samo lepo besedo strank, ki sem jim pomagala, toda .........
Epilog: stranke sploh ni zanimalo njeno stanje, moje delo - da sem se vključila le za pomoč, da sem delala strankam uslugo, ker bi sicer mogoče lahko iskale nekoga, ki bi knjižil celo leto, da bi uredil dokumente (pripomba: program je še v DOSU in ga le malokdo še pozna). Ko sem izdala račune, so me celo klicali, da sem preveč zaračunala, pa sem na koncu ugotovila, da ni bilo nič več, kot so drugače plačevali. Nobena od teh strank (razen ena firma) se ob zaključku ni zahvalila, da sem jim pomagala in jim uredila zelo blag in lep prehod na drugo računovodstvo.

Zato, draga moja, vaše zdravje je nekaj vredno, stranke, ki so nesramne, naj kar odidejo! To se zgodi včasih z razlogom, pojavile se bodo nove. Čimprej ozdravite in moj nasvet vsem (stara sem 63 let), poskusite najti čas za sebe, ni vse, kar zasližite z delom, ko dosežeš 60 let, ugotoviš, da tudi tvoje počutje ne more biti več tako kot pred leti in ti je žal za vsako neizkoriščeno lepo priložnost.
Zdaj uživam z vnučki, žal mi včasih ponagaja hrbtenica in še kaj, pa se trudim..... več bi morala narediti za svoje zdravje v mlajših letih.
Bodite dobro!

Ksana5 - 11.07.2021 - 17:36

Hvala vam.

Taja - 12.07.2021 - 10:24

Zdržite, nehvaležne stranke kar odklopite. Naj se znajdejo, nič ne bo vredno, če jim boste na uslugo.
Če bi lahko, bi vam pomagala. Vendar vem, kako  je težko vskočiti v neke programe, ki jih ne poznaš.
Moraš poznati programe, da lahko kvalitetno delaš naprej. Meni je to uspelo, ker sem program poznala.
Toda razočaranje nad ljudmi, pa je neizmerno.
Zato, poskrbite za sebe, ostalo se bo, ko bo čas, vse rešilo.
Lep pozdrav in držim pesti za vas.