krpan in druščina postani član

Naslov teme: Čakanje na UE tujci

3555  18.06.2021 - 14:29h / Ostalo / Avtor: Tujec / 332 / 2

To kar se dogaja s tujci, ki čakajo na ureditev zadev pri UE ( Ljubljana) je živa katastrofa Od tega da jih ne dobiš na telefonu, do tega da postopki trajajo in trajajo.

Predlagam goslodu Simiču, da v kolikor je v njegovi moči aktivira referente na UE, naj se malo bolj organizirajo in rešujejo zadeve hitreje.




 

Iza - 20.06.2021 - 21:00

Tudi kar se (ne)  dogaja nam Slovencem  na UE Ljubljana je katastrofa.  Ampak to ne spda pod resor Simiča.
 

Slaba izkušnja - 20.06.2021 - 23:45

Škoda, ene in iste zadeve vračajo  X krat, izgubljajo dokumente, niso dostopni, niso odzivni, problem nastaja pri tujcih, ki inajo enotna dovoljenja, in zamenjajo delodajalca, ali  se samozaposlijo. Referenti se imajo za bogove. V copi paste dopisih zahtevajo potrdila, ki jih že imajo. Noben jasno in glasno ne pove kako je z zavarovanjem tujcev v času dokler čaka in čaka, da se bo referentka zmigala in vzela zadevo v roke. Primer: tujec, ki ima enotno dovoljenje, zaradi dela pri določenem delodajalcu, se samozaposli ( odpre s.p.) mora kompletno vso dokumentacijo ponovno oddati na okence UE in čakati da dobi informativni list ter dovolnenje, med tem časom ne sme delati. To lahko traja mesece. Ne razumem kdo dovoli takšno anarhijo in samovoljo referentov. Korona ne sme biti izgovor.