krpan in druščina postani član

Naslov teme: digitalizacija... - samo en REK na mesec ?!

3550  18.06.2021 - 09:41h / Ostalo / Avtor: tina / 791 / 5

Poslušala sem. g. SIMIČA:
Kako si predstavlja samo enkrat oddajo samo enega REK obrazca za vse vrste izplačil v enem mesecu ? Kakšna bo evidenca na e-kartici si ne predstavljam. Je vam kaj bolj jasno ?
Bomo čakali do zadnjega dne v mesecu : plače, AH, prokura, najemnina, izplačilo dobička
(vse to se nam občasno zgodi v istem mesecu pri enem zavezancu)
Pa GK
Koliko bo šele zmede pri knjiženju in oblikovanju temeljnic za knjiženje

. - 18.06.2021 - 13:19

To je debirokratizacija za kozlat.
Naj naredijo tako, da se poroča samo neto znesek (po predlogu sedanjega direktorja)pa si bodo potem sami naknadno kreirali REKE in raziskovali kaj paše kam.

Forter - 19.06.2021 - 12:04

Slovenska zakonodaja na področju kadrov in plač je tako zakomplicirana, da dvomim, da se še kdor koli zares spozna na vsa področja in na vse možne variante obračuna plače ter ostalih vrst izplačil. Ker predpostavljam, da smo vsi pošteni, da vsi poslovni subjekti plačujejo vse davke in prispevke, sem mnenja, da naj plače obračunava država (FURS). Vsi spadamo v nek sektor, pod neko kolektivno pogodbo in pod isto zakonodajo. Podjetja bi vsak mesec FURSu poročala zgolj opravljene ure po delavcih in njihovo urno postavko, vse ostale podatke država že ima. Natanko vedo, koliko je kdo star, ali je invalid, kdaj se je zaposlil, ali je bil poprej brezposeln,... skratka, vse podatke, ki vplivajo na obračun plače ter obračun in plačevanje prispevkov država ima. Potem pa naj zaradi mene komplicirajo zakonodajo kakor hočejo, ker bo vse posledice birokratizacije, debirokratizacije, interventnih zakonov, koronapaketov, ZUJF-ov, davčne zakonodaje,... nosila država sama. Ste sprejeli še en neumen zakon, ki ni z ničemer usklajen in ga vsak po svoje tolmači? Nam je vseeno, naj se FURS znadje in obračuna plače kakor ve in zna. Podjetje bo zgolj sporočilo, kaj želi uveljavljati in za katere delavce.

kpl - 19.06.2021 - 12:11

Če bi se to zgodilo, bi večina zaposlenih ostala brez plače!!!

Fortran - 21.06.2021 - 08:52

Bravo Forter.

Zaradi mene tudi če uvedejo univerzalni temeljni dohodek ali univerzalno temeljno plačno lestvico.

Kot računovodkinja mislim da bom v vsakem primeru na boljšem.

x - 21.06.2021 - 12:06

Univerzalni temeljni dohodek bo odlična rešitev.
.... ko bo ...
Za kruh in stanovanje bomo imeli, vse ostalo (služba)... pa bo v mnogo lažjem in mnogo bolj enakopravnem položaju, kot danes.