krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prodaja rabljenega osebnega vozila

3444  08.06.2021 - 09:11h / DDV / Avtor: matej / 613 / 2

Zdravo,
na d.o.o. (ddv zavezanec) imamo rabljeno osebno vozilo, kupljeno od fiz.osebe brez DDV (namenjen je bil opravljanju dejavnosti - za oddajo kot nadomestno vozilo, ampak je Corona zmešala štrene in prodajamo vozni park). Menimo se da bi ga prodali fizični osebi na leasing - torej prodaja leasing hiši, ki ga bo prodala naprej fiz.osebi. Račun izdamo z DDV? ali bi lahko tu uporabili 44.člen? oz Ddv od razlike v ceni? to predvidevam, da ne pride v upoštev, ker nismo registrirani kot preprodajalci avtomobilov? Hvala za pomoč! lp!

matej - 08.06.2021 - 09:24

še komentar: avto imamo med OS, stoji pa v garaži, ker nam žal pogodba z zavorovalnico ni šla skozi - tako da dejavnosti nismo opravljali, prav tako ni bilo nobenih stroškov, od katerih bi si odbijali DDV. 

Uredništvo - 09.06.2021 - 07:48

44. člen ZDDV-1 (oprostitev) ne boste mogli uporabiti.
Glede uporabe posebne ureditve za obdavčljive preprodajalce - ne vemo kakšna je vaša dejavnost, vendar je skladno z definicijo (101. člen ZDDV-1) obdavčljivi preprodajalec vsak davčni zavezanec, ki v okviru svoje ekonomske dejavnosti in z namenom nadaljnje prodaje kupuje rabljeno blago ... Prav tako mora namen nadaljnje prodaje obstajati že ob nakupu, itd.

Torej, če ne izpolnjujete zgornjih "pogojev", potem je prodaja rabljeneg avozila obdavčena po splošni ureditvi - 22% DDV.

Popolna davčna rešitev:
http://www.superdavki.com/home