krpan in druščina postani član

Naslov teme: kaj narediti z delavcem, ki zaradi slabega zdravja ne more več delati?

3329  30.05.2021 - 16:52h / Ostalo / Avtor: zmeden / 780 / 4

Imam enega od delavcev, ki je prebolel nekaj težjih bolezni. Iskala sva kompromise in na koncu ne zmore dela niti na najlažjem delovnem mestu. Žal so vsa dela v proizvodnji, delavec ne sme dvigati nobenih bremen, hitro se upeha, nima koncentracije,...je konflikten. Na invalidsko komisijo noče. Kaj mi je za storiti? Ali preostane samo odpoved in odpravnina?

F.r.a.n.j.a. - 30.05.2021 - 22:48

Ne razumem? Prebolel je nekaj težjih bolezni in je zdaj bo mnenju osebnega  zdravnika zdrav?  Ali ne da mnenje za invalidsko komisijo zdravnik, ki ga zdravi? Nekaj tukaj ne "štima"!  A je invalid 3.kategorije, kjer piše, da ne sme dvigovati nobenih bremen?
Mogoče odpoved iz razloga nesposobnosti zaradi nedoseganja pričakovanih rezultatov, bistvena nezmožnost oz. premajhna zmožnost delavca za pravočasno, strokovno in kakovostno opravljeno delo. V vsakem primeru je odpoved in odpravnina. 
Verjetno bo še kdo kaj dodal.
Lp

B - 31.05.2021 - 07:34

Razumem delodajalca. Trmoglavost delavca včasih povzroča neodločnost pri postavljanju dela delavcu. V kolikor ni na bolniški se smatra da je zdrav in da lahko opravlja delo po pogodbi. potreben je temeljit razgovor, zatem pa ukrepanje po zakonu. Sprijaznit se bo moral s posledicami.

Jo?i - 31.05.2021 - 16:25

Če ni bolniškega lista in nobenega priporočila s strani zdravniške komisije, torej je zdrav. Če ne more delati, se pogovorite z njim in mu predstavite posledice neopravljanja določenega dela po sklenjeni pogodbi o zaposlitvi. Se bo moral zjasniti ali delati ali na invalidsko. Žal tako je.

kamenček - 03.06.2021 - 07:37

Dajte ga na izredni zdravniški pregled k svojemu zdravniku medicine dela. Na napotnici za pregled napišite zakaj ga pošiljate.