krpan in druščina postani član

Naslov teme: Izplačilo dividend v Hrvaško - izogibanje dvojnega obdavčevanja dohodka

2837  23.04.2021 - 08:11h / Ostalo / Avtor: Berny / 231 / 2

Pozdravljeni!

Lepo prosim za pomoč... Na Hrvaško bomo izplačali izplačilo dividend.Slovenski rezident izplačuje dividende rezidentu iz Hrvaške. Imamo  vso potrebno dokumentacijo (in tudi izpolnjujemo vse pogoje po 71. členu ZDDPO-2-NPB14) , sedaj so me klicali iz Furs-a, da nismo vložili pravilen KIDO obrazec. Izpolnili smo KIDO-1(zahtevek za zmanjšanje oz. oprostitev davka od dividend na podlagi določb mednarodne pogodbe o izogibanju dvojnega obdavčevanja dohodka)  in pravijo, da ni pravilen. Ali ima kdo že izkušnje in mi zna odgovoriti, kateri KIDO obrazec je pravilen... Se prvič srečujem s tem... Gospa na davčni mi ni "hotela" povedati, kateri je pravilen....

Maja - 28.04.2021 - 08:06

KIDO-1 je v redu, vendar pa mora biti poslan pred izplačilom dividend. Dividende se lahko izplačajo šele , ko dobite potrjenega od FURS-a.

Berny - 03.05.2021 - 07:29

Gospa Maja, hvala za odgovor. A mi lahko odgovorite še, ali gre za oprostitev ali zmanjšanje davka od dividend? Če prav berem Hrvaško zakonodajo, oni ne plačajo davka ob izplačilo dividend med dvema pravnima oseba (rezident) in bi v tem primeru lahko označila, da gre za oprostitev?