krpan in druščina postani član

Naslov teme: korona, podaljšanje bilanc

2351  29.03.2021 - 16:25h / Ostalo / Avtor: Računovodski servis / 926 / 4

Zadnje dneve se vse vrti okoli 30. april in 31. marec.

Računovodja je poklic, ki ga lahko opravlja nekdo, ki velja za velikega redoljuba. Od marca 2020 je znano, da so birokratske zahteve koronske interventne pomoči res obsežne. Pogoji za koriščenje in vračanje so bili znani.

Kaj za vraga ste delali pretekle mesece, da danes po raznih straneh sprašujete zadeve tipa "kako knjižim MTD"; "ali se bolniška res knjiži neto"? Če imate servis, ga imate tudi poleeti, ne da celo poletje ležite v prikolici in furate status privatnika.

Dajte mi povedat, lepo prosim in z vsem spoštovanjem, kje se zalomi, da sedaj ždite noč in dan na forumih in FB skupinah (RAčunovodje, Računovodje v slogi in stroki, ... Druga drugi... itd) in ponavljate objave "ni v UL, dajmo protestirat":
- delate z reveži?
- šparate na strokovnem izpopolnjevanju? (bodisi superdavki, iks, sir, verlag, drugo...)
- imate preveč strank?
- imate damping cene in delate zgolj na kvantiteti?

Nekaj tu ne funkcionira - ali vaši klienti, ali vi? Če klient nima denarja za računovodstvo, si tega ne more privoščiti. Pika, amen, nasvidenje. Če je računovodskih servisov 4500, ki zaposlujejo 6300 oseb + samozaposleni sp (plus fušerji, upokojenci, popoldanski sralci): spet, ne štima, preveč nas je. Nimamo poklicne skupine, trg vas/nas bo uštimal, če se sami ne znate in nas Zbornica za en mišji klinac zastopa.

Prav morala sem povedati svoje mnenje... Prosim: bodite produktivni, naredite kaj, ne pa viset na net!
 

TIBA - 29.03.2021 - 17:26

Ni vse belo/črno...jaz konkretno sem se znašla v stiski...23 firm, ena od tega revidirana, posluje izključno in samo v tujini, konkretneje ZAE. Sodelavka lani marca živčni zlom po 38 letih dela v računovodstvu. Premalo zaslužim da bi lahko dala novemu računovodji vsaj spodobno plačo (1500 neto), da ne govorim o času v uvajanhe v sistem dela in program. 
 

Maja - 29.03.2021 - 18:18

Verjemi , da nas je veliko v podobni stiski in tudi sama vem , da ne bom zmogla ... Vse skupaj pa nam povzoca trenutna situacija se dodaten stres . Res smo zrtve ,ker smo upali ... Enostavno nimam vec energije in mozgani blokirajo .. Ne gre mi vec... 

Dada - 29.03.2021 - 22:40

Tudi pri nas nihce ne lezi cez poletje v prikolici ali kako drugace. Delamo sproti in vsak dan, se izobrazujemo, obvescamo stranke o novostih in se veliko vec. Zato prosim ne pluvajte vse povprek in ne ponizujte. Nimajo vsi samo velikih firm veliko je malih podjetnikov ki potrebujejo nase delo.
In ni nič slabega v tem, da si ljudje pomagamo in delimo mnenje sploh v teh casih, ki so prenasiceni z informacijami. Veliko je na tem forumu tudi ljudi ki sami vodijo knjige ker si zal ne morajo privoscit racunovodskega servisa ali iz kdo ve kaksnega vzroka. 
To je pa moje mnenje 
 

F.r.a.n.j.a. - 29.03.2021 - 23:11

Dada, hvala, ste namesto mene odgovorili ga. vodji Računovodskega servisa. Žalostna sem, da se to dogaja v naši stroki. Je pa res, da se je v zadnjih dveh mesecih nenormalno povečal obseg vprašanj tistih, ki si sami vodijo knjige. Večina sodelujočih na forumu radi priskočijo na pomoč.
Ne zastopim, da nekateri ne razumejo, da se je obseg dela povečal, da  kljub temu, da  že celo leto delamo  po 12,.. ali več ur na dan, da vse oddamo v roku, ne zmoremo več. Spremljanje korona zakonodaje nam je vzelo čas, ki nam zdaj manjka za kvalitetno izdelavo rač. izkazov in davčnih obračunov.  Rokov na dan 31.3.21 je pa toliko, da bo nekaj izostalo. Fiksne stroške moram oddati, Zaposli.me (zadnji rok 31.3.21) tudi, DDV-je tudi..... FURS in Ajpes bosta pač morala nekaj dni počakati s pregledi napovedi. Če pač bodo kazni, prodam pisarno, ker stranke niso krive.
V Ur.listu še ni podaljšanja. Nič nato. Naj se veselijo tisti, ki so prosili, da se ne podaljša.
Lp