krpan in druščina postani član

Naslov teme: Zapiranje gospodarstva

2321  29.03.2021 - 07:14h / Ostalo / Avtor: BLESAVA / 690 / 3

Delavci v proizvodnjem procesu, ki logično ne morejo delati od doma, od 01.04. potrebujejo dokazilo. Predvidevam, da ta del sektorja ni javno življenje, ki bo zaprto. Poslušala sem nagovor Kreka, ki spodbuja menegerje naj zaposleni delajo od doma.....in poudarek spet naj v čim večji meri koristijo dopust. Pa smo spet tam. Vlada pritiska na menegerje, sindikati bodo šli pa potem v "luft", da se enostransko ne sme odrediti dopusta. 
Ali se sme v proizvodnji po 01.04. normalno delati, seveda z upoštevanjem higijene, varnostne razdalje, uporabo mask? Pri meni je že čista tema. Hvala

Neža - 29.03.2021 - 08:44

Seveda se sme....Če ne bodo delali, bodo zapirali, izgubili posel, naročila ... Mi smo eni takih, ki proizvodnja dela naprej. Če bomo tujcu rekli, da zapiramo naj počaka na naročila, bo našel drugega. Lahko zapremo, pa bo še 50 delavcen na borzi .
Nekatere tovarne nikoli ne zapirajo, delajo non- stop vse leto 24 ur na dan, saj če ugasnejo peči, so uničene . 
Potrdilo se napiše pa je. 

BLESAVA - 29.03.2021 - 08:51

Hvala

Pika2 - 29.03.2021 - 11:00

Tudi mi smo proizvodnja in bomo delali s prerazporeditvami (kot že celo leto ). Turnusi, delavci  ločeni eden od drugega, ker se to da,   pisarne so  tako in tako ločene.  Upoštevamo razdaljo, maske, razkuževanje.  Zunanji pa ne smejo v objekt. Dostava z maskami ipd.
Pri stranki v Nemčiji imajo celo tako organizirano, da so tudi pisarniškim delavcem odredili turnuse in sicer  od petih zjutraj pa tja do polnoči. Se lepo razvrstijo in je stvar rešena. Delo teče naprej. Da se razumemo, medsebojno poslovanje poteka v normalnem delovnem času, da ne bi kodo narobe razumel, da moramo biti pa sedaj na razpolago vseh 24. ur.
Proizvodnja teče naprej, oz. še več dela imamo kot pred korono. Pa ne gre zgolj za prejšnje zaostanke, tudi novi posli v teku.
V odloku  se prepoved za proizvodne dejavnosti  ne  navaja. Vsaj tako mi razumemo. Poudarek je na storitveni dejavnosti.
Popravite če, če se motim.